TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научниците советуваат:Кога и како треба да земате витамин Д зависи од вас

Вечер Прес - 19.09.2021

Витаминот Д е клучна хранлива состојка за нашето здравје од неколку причини. Подобро расположение, поздрави коски, посилен имунитет се само некои од придобивките. За жал, многумина од нас немаат доволно овој витамин.

Сончевите денови се намалуваат: Време е за витамин Д

Слободен Печат - 19.09.2021

Како и да е, секој мора да размисли да почне да конзумира суплементи на овој витамин преку есента и зимата доколку не конзумира доволно групи на храна кои содржат витамин Д или пак групи на храна кои се збогатени со сончевиот витамин.

(ВИДЕО+Рецепт) Чекор по чекор: Како во налетот на корона да го зајакнете имунитетот

Екран - 18.09.2021

Се чини дека пандемијата нема крај и затоа е многу важно нашиот имунитет да биде силен. Ги издвојуваме најважните ставки на тој пат што треба да се следат и во пандемијата и надвор од неа.