TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЦЕЛОНОЌНО БДЕНИЕ ВО БИГОРСКИ Чудото на иконата „Достојно ест“ ќе биде одбележано

+инфо - 23.06.2022

Со тоа Богомајката им покажа на своите чеда монаси, дека е тука со нив и во најтешките мигови, за мајчински да ги поткрепи и да им вдахне нови сили за духовна борба. А благодарното монашко срце непрестајно ја искажува својата верност и благодарност, ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Опсервер - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Сеноќно бдение во Бигорски во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Н.Македонија - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

MakPress - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Press24 - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Курир - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Нетпрес - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Бриф - 23.06.2022

Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во овој божји храм пристигна кусо по пожарот на 30 септември 2009 година, кога пламените јазици ...

Во Бигорскиот манастир сеноќно бдение во чест на чудотворната икона „Достојно ест“

Канал5 - 23.06.2022

Вечерва во 22:00 часот ќе започне сеноќното бдение во чест на празникот на Пресвета Богородица. Свештената бигорска обител традиционално и годинава го одбележува празникот на Пресвета Богородица, во чест на нејзината икона „Достојно ест“, која во ...