TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Продолжува реставрацијата на манастирот Трескавец

Сител - 12.06.2019

При крај е обновата на опожарените конаци на манастирот Трескавец кај Прилеп. Според сегашната динамика на работа се очекува тие да бидат готови до 21 септември или празникот Мала Богородица, која е и слава на манастирот.

Привршува реконструкцијата на конаците во манастирот Трескавец

Канал5 - 12.06.2019

По тригодишно интензивно градење и реконструирање на уништените од големиот пожар конаци на манастирот Tрескавец,тие најверојатно ќе бидат готови до септември за Голема Богородица. Но истите тешко дека ќе можат да се користат од туристи и верници ...

Се интезивираат активностите за доградба на конаците на манастирот Трескавец

Н.Македонија - 12.06.2019

Во полн ек се активностите за реконструкција на конаците на манастирот Трескавец, кои треба да бидат завршени за три месеци. Во ова денеска, како што информираат од општина Прилеп, се уверија г радоначалникот на општина та Илија Јованоски и заменик ...

Обнова на манастирот „Трескавец“се приведува кон крај, но без изготвен проект за водовод и канализација?!

Алфа - 12.06.2019

До средината на септември треба да заврши тригодишната обнова на конаците од балканското светилиште „Трескавец“, кои до темел беа уништени при силниот пожар кој го зафати Манастирот во февруари 2013-та година.

Реставрацијата на конаците на Трескавец е при крај, но треба да заврши проектот за водоснабдувањето

еМагазин - 13.06.2019

Во полн ек е обновата на опожарените конаци на манастирот Трескавец кај Прилеп кои треба да бидат готови до 21 септември или празникот Мала Богородица, кога е и слава на манастирот. „За да биде се готово мора да биде завршен и проектот за ...