TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Габа отпорна на лекови се шири со „алармантна брзина“ во американските болници

Lider - 23.03.2023

Случаите на опасна габа отпорна на вообичаени лекови се шират со „алармантна брзина“ низ Соединетите држави од почетокот на пандемијата на коронавирус, според американскиот Центар за контрола и превенција на болести.

Габична инфекција се шири со голема брзина во САД, третина од заразените умираат

Вечер Прес - 23.03.2023

Евидентиран е голем пораст на бројот на заразени со габата Candida auris. Третина од заразените умираат, а особено ранливи се луѓето со послаб имунитет. Потенцијално смртоносна габа отпорна на лекови се шири се побрзо и побрзо во здравствените ...

НОВА ГЛОБАЛНА ЗАКАНА! Смртоносната габа се шири низ болниците со алармантна брзина, многу е отпорна и тешко може да се ...

Во Центар - 23.03.2023

Смртоносните и високо отпорни габи се шират со „алармантна“ брзина во болниците за долгорочна нега во Соединетите Американски Држави (САД) и други установи за нега на тешко болни, пишува Washington Post .