TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска е „тажен понеделник“ или најдепресивниот ден во годината

Вечер Прес - 18.01.2021

Почеток на уште една работна недела. Празничната еуфорија спласнува. Ги добиваме првите овогодишни сметки, а во минус сме поради празничните трошоци. Веќе гледаме дека новогодишните ветувања кон себе се тешко остварливи.

СПОРЕД ФОРМУЛАТА НА ЕДЕН ПСИХОЛОГ: Денес е најтажниот ден во годината, еве зошто!

Попара - 18.01.2021

Тоа не ги спречи маркетинг компаниите да изградат уште еден „празник“ и до ден-денес тие го користат „најдепресивниот ден во годината“ за да продадат што било и сè, убедувајќи нè дека сите се бедни на тој ден.

Денес е најдепресивниот ден во годината: Совладајте го со овие совети!

Екран - 18.01.2021

ДЕНЕС е Син понеделник. Третиот понеделник во јануари го носи тоа име и се смета дека е најдепресивниот ден во годината. Се смета дека е предизвикан од постпразничната криза, вината за непочитување на новогодишните резолуции, студеното време и други ...

Најдепресивниот ден во годината: Ако денеска не сте расположени, не сте единствените

Слободен Печат - 18.01.2021

Третиот понеделник во јануари во светот важи за најдепресивниот ден во годината. Токму овој ден, познат и како Blue Monday, почнуваат да се чувствуваат последиците од долгата зима, празниците поминаа, сметките се празни, а новата плата уште не е ни ...

Денеска е најдепресивниот ден во годината – како да го надминете?

Кајгана - 18.01.2021

Денешниот ден е третиот понеделник во јануари и се нарекува „тажен понеделник“ - се смета дека е најдепресивниот ден во годината. Ваквата депресивност се смета дека е предизвикана од постпразничната криза, вината од непочитувањето на новогодишните ...

Денеска е најдепресивниот ден во годината, еве како да го преживеете полесно

Кумановски м. - 18.01.2021

Пред петнаесет години, според психологот Клиф Арнал, третиот понеделник во јануари бил најтажниот и најдепресивниот ден во годината. Фактори кои го прават овој ден најозлогласен кога станува збор за менталното здравје се временските услови, празниот ...

Дали 18 јануари навистина е најдепресивниот ден оваа година?

Локално - 18.01.2021

Секој знае што е и што значи „црн петок“, но дали знаете што е „син понеделник“? Тоа е трет понеделник во јануари, исто така познат како тажен, и се смета за најдепресивен ден во годината.Зошто овој ден е важен како и секој друг во годината, ако ...

Денес е најдепресивниот ден во годината, еве и зошто

Акцент - 18.01.2021

Денешниот ден е третиот понеделник во јануари и се нарекува „тажен понеделник“ – се смета дека е најдепресивниот ден во годината. Токму овој ден, познат и како Blue Monday, почнуваат да се чувствуваат последиците од долгата зима, празниците поминаа, ...