TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што помага за зголемување на животниот век? Која храна го продолжува животот?

Убавина и Здравје - 11.06.2024

Зошто месото е најдобро да се јаде само на празници, кое масло е најздраво и што помага да живеете подолго? Подолу ќе најдете одговори на сите овие важни прашања кои можат да ви го продолжат животот! Проблемот со месото е начинот на кој се ...

МАСЛИНОВО МАСЛО – го подобрува ЦЕЛОКУПНОТО ЗДРАВЈЕ и го продолжува ЖИВОТНИОТ ВЕК!

Д-р Митов - 10.06.2024

Во последните неколку години, сè почесто слушаме за т.н „здрави масти“ и за нивните позитивни ефекти. Полека но сигурно се побива стигмата и верувањето дека сите масти се штетни и дека се асоцираат со што треба да се избегнува.

Маслиновото масло ја успорува старечката деменција: Еве колку грама ви се потребни дневно

Во Центар - 10.06.2024

Поголемиот внес на маслиново масло е поврзан со помал ризик од смртност поврзана со деменција, според студијата објавена во списанието JAMA Network Open. Истражувачите користеле податоци од две големи претходни истражувања во Соединетите Американски ...