TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КОД: Како 4 физички лица ги имаше, па ги снема во договорот со БЕГ за скопското парно греење- детали од договорот

Телма - 23.01.2022

Интересно е што во првичните верзии на договорот во член 8 постоеа четири физички лица од ТЕ- ТО и БЕГ кои беа гаранти на договорот и кои со меници се обврзуваат да ги исплатат евентуалните штети од неисполнување на обврските од страна на БЕГ за во ...

ДРЖАВНИТЕ ПАРИ насочени за справување во оваа кризна состојба -БЕГ ќе мора да ги враќа во 2023 -та

Пари - 23.01.2022

Договорот помеѓу државната ЕСМ и приватните БАЛКАН ЕНЕРЏИ ГРУП – БЕГ и Скопје Север за привремено превземање од денеска е на сила. Тоа значи дека парите кои се наменски насочени за справување во оваа кризна состојба од буџетот према БАЛКАН ЕНЕРЏИ ...

БЕГ догодина ќе треба да ги врати парите кои сега му ги дава државата

Сител

„БЕГ“ догодина ќе треба на државата да ѝ ги враќа парите

Алсат-М

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и со АД Скопје Север

Сител - 22.01.2022

По донесување Одлука од страна на Владата на Р. Северна Македонија и одобрување на текстот на договорите, АД ЕСМ од 22 јануари 2022г. влезе во привремено управување на Друштвото за производство на топлинска енергија Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и на ...

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и со АД Скопје Север

24 Вести

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со Балкан енерџи и со АД Скопје Север

Канал5

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со „Балкан енерџи” ДООЕЛ Скопје и со АД „Скопје Север”

Н.Македонија

ЕСМ го презеде управувањето со БЕГ и топланата Скопје Север

Точка

ЕСМ го презема управувањето на БЕГ, има детали од потпишаните три договори

Нетпрес

БЕГ ќе треба да ги врати парите кои ќе ги добие од државата

Фактор - 22.01.2022

Парите кои БЕГ ќе ги добие сега во време на кризна состојба, ќе треба да ги врати во буџетот. Ова е само еден дел од договорот кој вчера го потпишаа Балкан Енерџи и ЕСМ, а со кој државните електрани, времено ќе го преземат управувањето со ...

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со БЕГ и со АД Скопје Север

Канал5

ЕСМ со врзани потписи ќе го контролира БЕГ – државните пари, приватната компанија ќе треба да ги враќа во 2023 -та

Телма - 22.01.2022

6 милиони евра буџетски пари на граѓаните но само за гас и производство на топлинска енергија, и обврска БЕГ да ги врати догодина. Договорот помеѓу државната ЕСМ и приватните БЕГ и Скопје Север за привремено превземање од денеска е на сила.

ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со БЕГ и со Скопје Север

Слободен Печат

АД ЕСМ потпиша договори за деловно-техничка соработка со Балкан енерџи и со АД Скопје Север

Независен - 22.01.2022

Договорите со кои државната АД ЕСМ го презема системот за централно греење во Скопје од Балкан енерџи и со АД Скопје Север до крајот на грејната сезона се потпишани, соопштија од енергетската компанија.

ЕСМ: Потпишавме договори за деловно-техничка соработка со Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и со АД Скопје Север

Нова ТВ