TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

+инфо - 17.05.2018

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка.

Истражување: Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Сител - 17.05.2018

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка.

Создавањето на ѕвездите започнало 250 милиони години по Големата експлозија

Н.Македонија - 17.05.2018

Откако открија траги од кислород, јапонски астрономи дојдоа до сознание дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија – доста кус период од вселенска гледна точка.

КОГА ПОЧНАЛЕ ДА СЕ СОЗДАВААТ ЅВЕЗДИТЕ: Астрономите имаат одговор

Женски магазин - 17.05.2018

Јапонски астрономи открија дека ѕвездите во галаксијата МАКС-1149-ЈД-1 се образувале 250 милиони години по Големата експлозија - доста кус период од вселенска гледна точка. Овие траги од кислород се најраните откриени во Вселената.