TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕВН и МЕПСО си ја префрлаат топката, аеродромци бараат струја

Република - 13.02.2018

На мрежата на МЕПСО немало безнапонска состојба, велат од Операторот на електропреносниот систем на Македонија за Република. Поголем дел од општина Аеродром, односно населбите Лисиче, Ново Лисиче, 13 Ноември, Јане Сандански, денеска останаа без ...

Лисиче и Ново Лисиче без струја, ЕВН упатува на проблем во МЕПСО

Република - 13.02.2018

Жителите на Лисиче и Ново Лисиче се жалат на проблеми со електричната енергија. Околу еденипол час тие немаат струја. -Некаде после 14 часот и 30 минути снемавме струја. Се случи на моменти да добиеме, но за кратко време снемувавме – велат жителите ...

Да не се лажеме - ЕВН не си ја врши својата работа

Вечер - 13.02.2018

ЕВН не ја врши својата работа онака како што со закон им е пропишано, и согласно интересите на нивните корисници. Постојано некаде нема елекетрична енерегија, пред се заради дефект кој ЕВН не го решава, а никој не чул дека ЕВН поради тоа некому ...