TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новата улица Есенинова со која се поврзуваат Аеродром, Кисела Вода и Центар ќе биде готова за 20 дена

Сакам да кажам - 21.10.2021

Новата улица Есенинова, за поврзување на скопските општини Аеродром, Кисела Вода и Центар, ќе биде готова за дваесетина дена. Од Град Скопје велат дека е завршена експропријацијата на двете куќи кои се наоѓаа на трасата, веќе се урнати и во ...

Шилегов и Арсовска ја продолжија кампањата

Сител - 20.10.2021

Шилегов очекува поддржувачите на ДОМ и ЛДП да гласаат по сопствено убедување на 31 октомври. Но тој не губи надеж дека поголем дел од граѓаните кои ја поддржуваат оваа колација ќе го дадат гласот токму за него.

Шилегов се надева на гласовите од ЛДП и ДОМ

Фокус - 20.10.2021

Политичкиот сигнал што го испрати коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, верувам дека добар дел од нивните поддржувачи сакаат да продолжиме заедно да го градиме и развиваме Скопје, изјави градоначалникот Петре Шилегов, кој ...

Шилегов: Вие граѓаните сте силата на овој град и вие одлучувате во каков град сакате да живеете

Сител - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

ВИДЕО | Шилегов: Со поддршка од вас граѓаните Скопје ќе продолжи да се движи во вистинска насока

Слободен Печат - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: ДОМ и ЛДП пратија сигнал дека остануваат во политичкото мнозинство, очекувам поддршка

МКД - 20.10.2021

Политичкиот сигнал што го испрати коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, верувам дека добар дел од нивните поддржувачи сакаат да продолжиме заедно да го градиме и развиваме Скопје, изјави градоначалникот Петре Шилегов, кој ...

Конечно пробиена улицата „Есенинова“ од Чешма до „Трета македонска бригада“

Независен - 20.10.2021

Улицата „Есенинова“, која беше пробиена од Чешма во Кисела Вода, до булеварот „Трета македонска бригада“ на влезот во Аеродром, претставува трето поврзување на двете големи општини Кисела Вода и Аеродром.

Шилегов од Есенинова: Изградбата на улици и мостови кои поврзуваат не смее да запре

Локално - 20.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Шилегов од Есесинова: Изградбата на улици и мостови кои поврзуваат не смее да запре

24Инфо - 20.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Шилегов: Изградбата на улици и мостови кои поврзуваат не смее да запре

Скопје инфо - 20.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Со мене како градоначалник, изградбата на улици и мостови кои поврзуваат нема да запре, вели Шилегов

MakPress - 20.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Шилегов: Изградбата на улици и мостови кои поврзуваат не смее да запре

MTM - 20.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Шилегов: Изградбата на улици и мостови кои поврзуваат не смее да запре

Centar - 21.10.2021

Скопје го промени својот лик. Скопје стана град кој ги поврзува своите граѓани. Есенинова е еден од симболите на тоа поврзување. Со изградбата на долгоочекуваната улица Есенинова ги поврзуваме булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета ...

Со изградбата на улица Есенинова жителите на Кисела Вода, Аеродром и Центар ќе заштедат време

Скопје инфо - 21.10.2021

Улицата Есенинова со која се поврзауваат булеварите Борис Трајковски (Првомајска) и Трета македонска бригада ќе биде готова за 20 дена. – Оваа улица е од огромно значење за жителите на Кисела Вода, Аеродром и Центар, заради фактот што оваа улица ќе ...

Шилегов: Со поддршка од вас граѓаните Скопје ќе продолжи да се движи во вистинска насока

Опсервер - 20.10.2021

– Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: Вие, граѓаните одлучувате каков град сакате, вие сте силата, ајде да се обединиме

Zoom - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: Со поддршка од вас граѓаните Скопје ќе продолжи да се движи во вистинска насока

Канал5 - 20.10.2021

Политичкиот сингал кој што го пратија ЛДП и ДОМ е сигнал кон сите граѓани дека остануваат во политичкото мнозинство. Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила ...

Шилегов: Со поддршка од вас граѓаните Скопје ќе продолжи да се движи во вистинска насока

Вечер Прес - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: Политичкиот сигнал од ЛДП-ДОМ е јасен, тие се дел од политичкото мнозинство, очекувам поддршка од нивните ...

Centar - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: Изградбата на „Есенинова“ не смее да запре

Press24 - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов очекува поддршка од гласачите на ЛДП и ДОМ

Локално - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

ШИЛЕГОВ ОЧЕКУВА ПОДДРШКА ОД ГЛАСАЧИТЕ НА ЛДП И ДОМ Тој побара силна поддршка од сите граѓани во вториот круг

+инфо - 20.10.2021

Изградбата на мостови и улици кои поврзуваат и обединуваат, потенцира тој, не смее да запре, а изградбата на европско и урбано Скопје мора да продолжи, рече Шилегов. Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре ...

Шилегов: Со поддршка од вас граѓаните Скопје ќе продолжи да се движи во вистинска насока

Frontline - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.

Шилегов: Скопје да го градиме заедно

Нова ТВ - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов, кој е и кандидат за уште еден мандат очекува поддршка од ЛДП и ДОМ за вториот круг од локалните избори. Шилегов п обара силна поддршка од сите граѓани во вториот изборен круг, за, како што ...

Шилегов: Очекувам дека гласачите на ДОМ и ЛДП ќе одлучат дека градот не смее да застане и треба да продолжиме да го ...

MakPress - 20.10.2021

Актуелниот градоначалник на Град Скопје и кандидат за уште еден мандат Петре Шилегов смета дека политичкиот сигнал што го испратила коалицијата ЛДП-ДОМ е дека остануваат во политичкото мнозинство, поради што очекува поддршка од нивните поддржувачи.