TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Голема ретроспективна изложба на сликарот Мирослав Масин е поставена во Даутпашин амам

Слободен Печат - 15.05.2024

Ретроспективната изложба на извонредниот македонски сликар и еден од ретките боеми кај нас Мирослав Масин, со наслов „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“, ќе биде отворена во објектот Даутпашин амам на 15 мај, во 20 часот.

Експресионистичкиот ликовен свет на Масин од вечерва на увид на јавноста

Телма - 15.05.2024

Националната галерија на Македонија ја започнува реализацијата на програмата за оваа година, со изложба на нашиот реномиран сликар Мирослав- Миро Масин. Таа вечерва ќе биде отворена во Даут пашиниот амам.

Самостојна изложба на ликовниот уметник Синиша Новески во Република Хрватска

Трн - 15.05.2024

Во Културно информативниот центар на Република Северна Македонија во Загреб, на 23 мај ќе се реализира самостојната изложба на уметникот Синиша Новески насловена „Мистерија и индивидуализам“.

Мирослав Масин: Само историјата може да потврди дали си голем уметник

Умно - 15.05.2024

За да бидеш голем уметник треба да те проџвака историјата, да помине еден, два века. Така може да се види дали си голем уметник, рече на вчерашната прес-конференција Мирослав Масин во пресрет на ретроспективната изложба „Подобро на гранка отколку ...

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт ” – изложба на Мирослав Масин

Окно - 15.05.2024

Изложбата на уметникот Мирослав Масин насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт”, ќе биде отворена во објектот Даут-пашин амам денес, 15 мај во 20 часот. Куратор на изложбата е Маја Чанкуловска-Михајловска, виш кустос во Националната ...

Студенти од Факултетот за ликовни уметности се претставија со изложбата „Четирите мајстори на модернизмот“

Слободен Печат - 14.05.2024

Во Салон „Империјал 1“ во Културно-информативниот центар – Скопје на 10 мај беше отворена групна изложба на студенти од осмиот семестар на студиската програма Сликарство на Факултетот за ликовни уметности – Скопје.

Масин: Кога ќе се откриеш самиот себеси, тогаш можеш да се наречеш уметник

Вечер Прес - 14.05.2024

Изложбата, која ќе биде отворена на 15 мај, во 20 часот, има ретроспективен карактер и на неа се поместени 150 дела од сите фази на четириесетгодишното творештво на познатиот македонски ликовен уметник Мирослав Масин, но доминантно дела создавани ...

Немам ден работен стаж, како млад беше тешко, но денес уживам во тешкотијата, вели Масин пред големата изложба во Даут ...

Сакам да кажам - 14.05.2024

Сто и педесет дела, од кои 141 слики и цртежи и 9 објекти, содржи изложбата „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ на Мирослав Масин, еден од најзначајните македонски современи ликовни уметници, која се отвора утревечер, во 20 часот Даут пашин ...

Миро Масин: „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ – Изложба, Скопје, Даут пашин амам, 15 мај – 15 јуни 2024

Нова ТВ - 14.05.2024

Поранешниот претседател Стево Пендаровски се откажа од правото на користење државна пензија и реши ...

Без фудбал и политика, вели Мирослав Масин пред големата изложба во Даут пашин амам

Независен - 14.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“. Денес, на пресот, воочи утрешната голема изложба во Даут пашин амам, замислена како ретроспектива на досегашните 40 години творештво, уметникот Мирослав Масин (1963, Скопје) не кажа што мислел со ...

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ - самостојна изложба на Мирослав Масин во Даут пашин амам

MakPress - 14.05.2024

Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, утревечер во изложбениот простор на Даут пашин амин ќе се претстави со самостојна изложба насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“.

За комплексноста на творештво на Мирослав Масин, естетичките категории и темите на интерес

MakPress - 14.05.2024

Самостојна изложба на еден од најеминентните македонски современи ликовни уметници, Мирослав Масин, насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“, утревечер во 20 часот ќе биде отворена во објектот Даут пашин амам, во Скопје.

Младите автори треба да знаат дека треба многу работа, вели Масин пред отворањето на новата изложба „Подобро на гранка ...

Република - 14.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на изложбата на Мирослав Масин која утре (15 мај) во 20 часот ќе биде отворена во Даут-пашиниот амам во Скопје. Куратор на изложбата е Маја Чанкуловска-Михајловска, виш кустос во Националната ...

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“: Мирослав Масин изложува во Даут пашин амам

Рацин - 14.05.2024

Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, утревечер (среда, 15 мај) во изложбениот простор на Даут пашин амин ќе се претстави со самостојна изложба насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“.

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ – Изложба на Мирослав Масин

Екран - 15.05.2024

Вечерва, со почеток во 20:00 часот во Даут Пашиниот Амам во Скопје, ќе биде отворена изложбата на Мирослав Масин, насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“. Изложбата ќе биде отворена до 15 јуни 2024 година.

Голема изложба на Мирослав Масин во Даутпашиниот амам

Н.Македонија - 15.05.2024

Изложбата на Мирослав Масин, насловена „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“, ќе биде отворена во Даутпашиниот амам вечерва, во 20 часот. На комплексното творештво на Мирослав Масин, за естетичките категории и темите на интерес, пишува Ана ...

Изложба на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут пашин амам

А1 On - 15.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната исложба на Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, која вечер ќе биде отворена во Даут пашин амам, во Скопје.

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“, самостојната исложба на Мирослав Масин

МКД - 15.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната исложба на Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, која вечер ќе биде отворена во Даут пашин амам, во Скопје.

Изложба на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут пашин амам

Канал5 - 15.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната исложба на Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, која вечер ќе биде отворена во Даут пашин амам, во Скопје.

Вечерва во Даут пашин амам се отвора изложбата на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“

Република - 15.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната исложба на Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, која вечер ќе биде отворена во Даут пашин амам, во Скопје.

Голема ретроспективна изложба на сликарот Мирослав Масин е поставена во Даутпашин амам

Еспресо - 15.05.2024

Ретроспективната изложба на извонредниот македонски сликар и еден од ретките боеми кај нас Мирослав Масин, со наслов „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“, ќе биде отворена во објектот Даутпашин амам на 15 мај, во 20 часот.

Изложба на Мирослав Масин „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут пашин амам

MakPress - 15.05.2024

„Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ е насловот на самостојната исложба на Мирослав Масин, еден од најеминентните македонски современи сликари, која вечер ќе биде отворена во Даут пашин амам, во Скопје.