TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Арсовска разрешена од претседателка на ЗЕЛС, на нејзино место назначен градоначалникот на Кисела Вода Георгиевски

Сакам да кажам - 30.01.2023

Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска е разрешена од функцијата претседателка на Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС). На денешната седница на ЗЕЛС, по барање на градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ предложено е Арсовска ...

Арсовска разрешена од претседателската функција во ЗЕЛС, на нејзино место назначен е Орце Ѓорѓиевски

А1 On - 30.01.2023

Скопската градоначалничка Данела Арсовска е разрешена од претседателската функција во Заедница на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС). Одлуката е донесена со 14 гласови „за“, од вкупно 17 членови на Управниот одбор.

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

4NEWS - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше ...

Данела Арсовска смената од претседателка на ЗЕЛС

24 Вести - 30.01.2023

Управниот одбор на заедницата на единиците за локална самоуправа добива нов претседател. Местото на скопската градоначалничка Данела Арсовска го зазема градоначаникот на Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски.

Арсовска сменета од функцијата во ЗЕЛС, нов претседател Орце Георгиевски од Кисела Вода

Независен - 30.01.2023

Неочекувано, градоначалничката на Скопје, Данела Арсовск,а ја изгуби една од најважните функции во државната локална самоуправа – претседателка на ЗЕЛС. Таа денеска е разрешена од претседателка на Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС) ...

Град Скопје: Се покажа коалицијата СДСМ-ДПМНЕ, Арсовска разрешена од позицијата претседател на ЗЕЛС

24Инфо - 30.01.2023

Соопштение од Град Скопје Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

Канал5 - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше ...

Арсовска повеќе не е претседателка на ЗЕЛС, ја разрешиле градоначалниците од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Слободен Печат - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа , каде, како што информираат од Град Скопје, со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Арсовска разрешена од позицијата претседател на ЗЕЛС

Нетпрес - 30.01.2023

Соопштение од Град Скопје Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Арсовска разрешна од позицијата претседател на ЗЕЛС

Скопје инфо - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше ...

НЕ Е ПОВЕЌЕ ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ЗЕЛС Градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ и на СДСМ со здружени сили ја разрешија Данела ...

+инфо - 30.01.2023

Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше разрешена од позицијата претседател на ЗЕЛС, градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, реагираше Град Скопје преку соопштение.

Данела Арсовска разрешена од функцијата претседател на ЗЕЛС

Р.С.Европа - 30.01.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска на денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Македонија (ЗЕЛС) е разрешена од функцијата претседател на ЗЕЛС. Во соопштението на град Скопје се наведува дека на овој начин ...

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ здружено ја разрешија Арсовска од позицијата претседател на ЗЕЛС

Фокус - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, информираат од Град Скопје. „Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ...

Град Скопје по разрешувањето на Арсовска од прв човек на ЗЕЛС: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Градоначалничката

Локално - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, реагираат од Град Скопје. „Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

Макфакс - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија.Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше ...

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

Опсервер - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, велат од Град Скопје. -Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ ја разрешија Арсовска, Град Скопје: Се покажа дека се во коалиција

Zoom - 30.01.2023

Данела Арсовска не е повеќе претседателка на ЗЕЛС: При денешното гласање, таа е разрешена. Од Град Скопје се огласија со соопштение во кое се вели дека денеска се покажало дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се во коалиција против Арсовска.

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

Сител - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, велат од Град Скопје. -Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ се во коалиција против Данела Арсовска, тврдат од Град Скопје

Н.Македонија - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, велат од Град Скопје. – Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Арсовска: На ВМРО ДПМНЕ и СДСМ им пречат вредни чесни и луѓе со визија, затоа ме разрешија од Зелс

Либертас - 30.01.2023

„Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, претставници во ЗЕЛС, беше разрешена од позицијата претседател на ЗЕЛС, градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска. Ова е само последниот пример за соработката помеѓу две партии ...

Нова војна меѓу скопската градоначалничка Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ – ја разрешија од претседателка на ЗЕЛС

Нова ТВ - 30.01.2023

Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска е разрешена од функцијата претседателка на Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС). На денешната седница на ЗЕЛС, по барање на градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ беше предложено таа да ...

Град Скопје: ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ во коалиција против Данела Арсовска

Press24 - 30.01.2023

Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија, велат од Град Скопје. -Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Арсовска разрешена од ЗЕЛС, Орце Ѓорѓиевски избран за нов претседател

Курир - 30.01.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска на денешната седница на Заедница на единиците на локална самоуправа е разрешена од позицијата претседател. На денешната седница на ЗЕЛС, по барање на градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ...

Арсовска сменета од претседателската функција во ЗЕЛС, на нејзино место назначен Орце Ѓорѓиевски

Макфакс - 30.01.2023

Скопската градоначалничка Данела Арсовска е разрешена од претседателската функција во Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС). Одлуката е донесена со 14 гласа „за“ од вкупно 17 члена на Управниот одбор.

Арсовска разрешена од претседателка на ЗЕЛС – ги обвини СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ за коалиција против неа

360 степени - 30.01.2023

Нов претседател е градоначалникот на Кисела Вода, Орце Ѓоргиевски. Арсовска, пак, обвинува дека СДСМ и ВРМО-ДПМНЕ здружено ја разрешиле бидејќи како што вели, на постојниот политички естаблишмент му пречат луѓе со визија и луѓе кои знаат да кажат ...

Арсовска разрешена од позицијата претседател на ЗЕЛС

Скопје24 - 30.01.2023

Соопштение од Град Скопје Уште еднаш на дело се покажа коалицијата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ при денешното гласање во Заедница на единиците на локална самоуправа на Република Македонија. Со здружени гласови на градоначалниците на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, ...

Арсовска разрешена од ЗЕЛС – на нејзино место застана Орце Ѓорѓиевски

4NEWS - 30.01.2023

Орце Ѓорѓиевски, градоначалник на Општина Кисела Вода е новиот претседател на ЗЕЛС. Вака одлучи мнозинството на членови на Управниот одбор на ЗЕЛС на денешната седница, 14 по ред. (30 јануари, 2023 година).

Орце Ѓорѓиевски е нов претседател на ЗЕЛС

Нетпрес - 30.01.2023

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска на денешната седница на Заедница на единиците на локална самоуправа е разрешена од позицијата претседател. На денешната седница на ЗЕЛС, по барање на градоначалниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ...