TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

Нова ТВ - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ

Слободен Печат - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

ЕУ: Немаме друга опција освен дијалог со талибанците

Точка - 14.09.2021

ЕУ нема друга опција освен да разговара со талибанците во Авганистан, изјави денеска високиот европски претставник за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел. Обраќајќи им се на членовите на Европскиот парламент во Стразбур, Борел посочи дека ...

ЕУ: Немаме друга опција освен дијалог со талибанците

Press24 - 14.09.2021

ЕУ нема друга опција освен да разговара со талибанците во Авганистан, изјави денеска високиот европски претставник за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел. Обраќајќи им се на членовите на Европскиот парламент во Стразбур, Борел посочи дека ...

ЕУ: Немаме друга опција освен дијалог со талибанците

MTM - 14.09.2021

ЕУ нема друга опција освен да разговара со талибанците во Авганистан, изјави денеска високиот европски претставник за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел. Обраќајќи им се на членовите на Европскиот парламент во Стразбур, Борел посочи дека ...

ЕУ: Немаме друга опција освен дијалог со талибанците

Н.Македонија - 14.09.2021

ЕУ нема друга опција освен да разговара со талибанците во Авганистан, изјави денеска високиот европски претставник за надворешна политика и безбедност Жозеп Борел. Обраќајќи им се на членовите на Европскиот парламент во Стразбур, Борел посочи дека ...

ЕУ се плаши дека Русија сака да ја подели

Република - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

Опсервер - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Шефот на дипломатијата на ЕУ: Русија сака да ја подели Европската унија

МКД - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да се одговори со единство, истакна шефот на дипломатијата на Европската унија Жосеп Борел на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

24Инфо - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

MakPress - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

Либертас - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели Европската Унија

Канал5 - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преку преговори само со одредени членки, на што треба да се одговори со единство, изјави европскиот министер за надворешни работи Жозеп Борел на пленарната сесија на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ

Press24 - 14.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Русија сака да ја подели ЕУ, Унијата мора да остане обединета

Сител - 15.09.2021

Русија сака да ја подели Европската унија преговарајќи само со одредени членки, на што треба да одговори со единство, изјави денеска министерот за надворешни работи на Европа, Жозеп Борел, на пленарната седница на Европскиот парламент.

Борел: Немаме друг избор освен да соработуваме со Талибанците

Локално - 14.09.2021

Европската унија нема друг избор освен да разговара со новите талибански владетели во Авганистан, а Брисел ќе се обиде да се координира со владите на членките со цел да го организира своето дипломатско присуство во Кабул, изјави денеска високиот ...