TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Манаки“ годинава во Пациото, со максимум 80 гости без температура

Тера - 16.09.2020

Како што е познато, годинава Управниот одбор на Друштвото на филмски работници на Македонија донесе одлука дека ИФФК „Браќа Манаки“ нема да се одржи во својата реална форма, но достојно ќе биде одбележан со еден централен настан во Битола, што ќе се ...

12. издание на “Фестивалот на музика од светот“ во Битола започнува в петок со перформансот “Патеки“ (фото)

Битола Њуз - 16.09.2020

Прес-конференција во кафулето “Порта џез“ се одржа денес, по повод 12. по ред издание на “Фестивалот на музика од светот“ кое ќе се одржи о д 18 до 20 септември во Битола. На прес-конференцијата зборуваа директорката на Центарот за култура од Битола ...

Заврши младинскиот арт фестивал Битола отворен град

Локално - 16.09.2020

Заврши младинскиот арт фестивал Битола отворен град кој деветнаесет години ја слави алтернативната уметност и урбаната култура, стимулира културен активизам, ја инспирира публиката да биде свесна и отворена за нови прогресивни идеи и придонесува за ...

Програмата што jа планиравме ќе биде неотсонуван сон докраj

Н.Македонија - 16.09.2020

Поради пандемијата на ковид-19, 41-от ИФФК „БраќаМанаки“ нема да се одржи како фестивалско издание, туку ќе се одбележи со еден централен настан на 19 септември во Битола и со неколку онлајн активности.

Фестивал на музика од светот од 18 до 20 септември во Битола

Макфакс - 15.09.2020

Од 18 до 20 септември во Битола ќе се одржи 12-то издание на Фестивалот на музика од светот. „Светот заради пандемијата, денес ни е домашниот свет, а нашите уметници ги поддржуваме целосно, зошто само така ќе ја спасиме културата.

Лавина од добра музика за 12-тото издание на Фестивалот на музика од светот

Stylist - 15.09.2020

„Светот заради пандемијата, денес ни е домашниот свет, а нашите уметници ги поддржуваме целосно, зошто само така ќе ја спасиме културата. Оваа година музиката ќе се спои со актерскиот перформанс, со ритми од сите меридијани, за да потврдиме дека ова ...

Фестивал „Музика од светот“ од 18 до 20 септември во Битола

Либертас - 15.09.2020

Центарот за култура во Битола од 18 до 20 септември ќе го одржи 12-то издание на Фестивалот „М узика од светот “. Во трите фестивалски денови на Хераклеја ќе бидат изведени музичко-актерски перформанс „Патеки“, а Камерен оркестар на Битола ќе настап ...

Фестивал „Музика од светот“ од 18 до 20 септември во Битола

MakPress - 15.09.2020

Центарот за култура во Битола од 18 до 20 септември ќе го одржи 12-то издание на Фестивалот „Музика од светот“. Во трите фестивалски денови на Хераклеја ќе бидат изведени музичко-актерски перформанс „Патеки“, а Камерен оркестар на Битола ќе настапи ...

Од 18 до 20 септември во Битола: „Музика од светот“ со перформанс, Офф програма и концерт на Четкар

Вечер Прес - 15.09.2020

Фестивалот „Музика од светот“, во организација на Центарот за култура во Битола, годинава своето 12. Издание ќе го одржи од 18 до 20 септември. На Хераклеја ќе бидат изведени музичкоактерски перформанс „Патеки“, а Камерен оркестар на Битола ќе ...

Фестивал на музика од светот од 18 до 20 септември во Битола

Н.Македонија - 15.09.2020

Од 18 до 20 септември во Битола ќе се одржи 12. издание на Фестивалот на музика од светот. – Светот, поради пандемијата, денес ни е домашниот свет, а нашите уметници ги поддржуваме целосно зашто само така ќе ја спасиме културата.

Викендов во Битола Фестивалот на музика од светот

Тера - 16.09.2020

Од 18-ти до 20-ти септември во Битола ќе се одржи 12-то издание на Фестивалот на музика од светот. „Светот заради пандемијата, денес ни е домашниот свет, а нашите уметници ги поддржуваме целосно, зошто само така ќе ја спасиме културата.

Лавина од добра музика за 12-тото издание на Фестивалот на музика од светот

Независен - 15.09.2020

Од 18-ти до 20-ти септември во Битола ќе се одржи 12-то издание на Фестивалот на музика од светот. „Светот заради пандемијата, денес ни е домашниот свет, а нашите уметници ги поддржуваме целосно, зошто само така ќе ја спасиме културата.

Фестивал „Музика од светот“ од 18 до 20 септември во Битола

А1 On - 15.09.2020

Центарот за култура во Битола од 18 до 20 септември ќе го одржи 12-то издание на Фестивалот „Музика од светот“. Во трите фестивалски денови на Хераклеја ќе бидат изведени музичко-актерски перформанс „Патеки“, а Камерен оркестар на Битола ќе настапи ...