TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи: Уставните измени ќе се случат, важно е ова прашање да се отвори на лидерската средба

Рацин - 03.12.2023

Уставните измени ќе се случат, тврдам најкасно шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи и порача дека затоа е важно ова прашање да се отвори и на утрешната лидерска средба.

Завршува скринингот, напредокот кон ЕУ зависи од уставните измени

Сител - 03.12.2023

По нешто повеќе од една година, завршува процесот за проверка на македонските закони и нивно услогласување со европското законодавство. Според вицепремиерот за евроинтеграции, до крајот на годината, земјава ќе го заокружи скринингот кој е неопходен ...

Османи: Тврдам дека уставните измени ќе се случат, во било која комбинација

Курир - 03.12.2023

-Скринингот завршува оваа недела, и тоа со поглавјето за МНР. Извештајот таму потврди 100 проценти усогласеност во надворешната политика, многу добар напредок, меѓутоа такви се правилата, изјави Османи.

Османи: Уставните измени ќе се случат, важно е за ова да се зборува на лидерската средба

Слободен Печат - 03.12.2023

Уставните измени ќе се случат, тврдам најдоцна шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи и порача дека затоа е важно ова прашање да се отвори и на утрешната лидерска средба.

Османи: Уставните измени ќе се случат и за нив ќе гласаат токму актерите кои денеска се противат

Фокус - 03.12.2023

„Уставните измени ќе се случат, тврдам најкасно шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација“. Ова вечерва во гостување на тв Сител го изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи пред утрешната лидерска средба.

Османи: Уставните измени ќе се случат, важно е за ова да се зборува на лидерската средба

24Инфо - 03.12.2023

Уставните измени ќе се случат, тврдам најдоцна шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи и порача дека затоа е важно ова прашање да се отвори и на утрешната лидерска средба.

Тврдам дека уставните измени ќе се случат, вели Османи, во било која комбинација

Нетпрес - 03.12.2023

Уставните измени ќе се случат, тврдам најкасно шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи и порача дека затоа е важно ова прашање да се отвори и на утрешната лидерска средба.

ОСМАНИ: Тврдам дека уставните измени ќе се случат најдоцна за шест месеци

Денешен - 03.12.2023

Уставните измени ќе се случат, тврдам најкасно шест месеци од денеска, ќе се случат во било која комбинација, изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи и порача дека затоа е важно ова прашање да се отвори и на утрешната лидерска средба.