TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мајсторите за тестенини најдоа замена за пластичните сламки

Факултети - 10.10.2019

Мајсторите за тестенини најдоа совршен начин за зачувување на околината од загадување. Имено, овие денови насекаде се споделуваат вестите за сламки направени од тестенини наместо од пластика.

Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

Кафе пауза - 09.10.2019

Знаете ли што е заедничко за балетот, фармерките и очилата? Сите три биле измислени во Италија. Сега, еден друг италијански симбол го привлекува вниманието на луѓето ширум светот како потенцијално решение за намалување на пластичниот отпад.

Баровите во Италија почнаа да користат тестенини наместо пластични цевки

Црнобело - 09.10.2019

Италијанците преземаа одлична иницијатива со тоа што хартиените и пластичните цевки ги заменија со цевки од тестенини – генијална идеја. Многу земји низ светот почнаа да ги заменуваат пластичните цевки со хартиени, со цел да го намалат пластичниот ...

Италијанците пијат со сламки од тестенини во борба против загадувањето

Gostivarpress.mk - 09.10.2019

Во италијанските барови и ресторани, пијалоците започнаа да се служат со сламки од тестенини. Идејата е да се избегне употребата на пластика, за да се спречи загадувањето на животната средина.

Само во Италија! Тестенини како цевки за пиење

Пулс24 - 09.10.2019

Знаете ли што е заедничко за балетот, фармерките и очилата? Сите три биле измислени во Италија. Сега, еден друг италијански симбол го привлекува вниманието на луѓето ширум светот како потенцијално решение за намалување на пластичниот отпад.