TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во вселената е лансиран сателит за да ги проучува облаците и климата (ФОТО+ВИДЕО)

МКД - 29.05.2024

Сателит кој ќе ја набљудува внатрешноста на облаците за да направи попрецизни временски прогнози и климатски предвидувања денеска беше лансиран во вселената. Фото: социјални мрежи Сондата Ерткер полета на ракетата Фалкон 9 на Спејсекс од вселенската ...

Од САД лансиран европско-јапонски сателит за истражување на климата

Слободен Печат - 29.05.2024

Европско-јапонскиот сателит за истражување на климата, чија цел е да го проучува температурниот баланс на Земјата, беше лансиран во орбитата од американската држава Калифорнија со ракетата Фалкон 9 СепјсИкс (SpaceX).

Европско-јапонски сателит за истражување на климата лансиран од САД

Канал5 - 29.05.2024

Европско-јапонскиот сателит за истражување на климата, чија цел е да го проучува температурниот баланс на Земјата, беше лансиран во орбитата од американската држава Калифорнија со ракетата Фалкон 9 СепјсИкс (SpaceX).

Сателит за проучување на облаците и климата лансиран во вселената

Независен - 29.05.2024

Сателит кој ќе гледа во облаците за да направи попрецизни временски прогнози и климатски предвидувања денеска беше лансиран во вселената. Сондата EarthCARE полета на ракетата Falcon 9 на SpaceX од вселенската база Ванденберг во Калифорнија.

🎥 Спејс Х лансира сателит за да ги проучува облаците и климата

Локално - 29.05.2024

Сателит кој ќе ја набљудува внатрешноста на облаците за да направи попрецизни временски прогнози и климатски предвидувања денеска од САД беше лансиран во вселената. Сондата Ерткер полета на ракетата Фалкон 9 на Спејс Х од вселенската база Ванденберг ...

Во вселената лансиран сателит кој ќе ги проучува облаците и климата

Факултети - 29.05.2024

Лансиран сателит кој ќе ја набљудува внатрешноста на облаците за да направи попрецизни временски прогнози и климатски предвидувања Сондата „Ерткер“ полета на ракетата „Фалкон 9“ на „Спејс екс“ од вселенската база Ванденберг во Калифорнија.

Европско-јапонски сателит за истражување на климата лансиран од САД

MakPress - 29.05.2024

Европско-јапонскиот сателит за истражување на климата, чија цел е да го проучува температурниот баланс на Земјата, беше лансиран во орбитата од американската држава Калифорнија со ракетата Фалкон 9 СепјсИкс (SpaceX).

Лансиран сателит кој ќе ја гледа внатрешноста на облаците

Иновативност - 30.05.2024

Сателит кој ќе гледа во внатрешноста на облаците за да направи попрецизни временски прогнози и климатски предвидувања беше лансиран во вселената вчера. Сателитот EarthCARE полета со ракетата Falcon 9 на SpaceX од вселенската база Ванденберг во ...