TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите, откриваат научниците

Репортер - 19.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати можат да бидат причина за влошена здравствена состојба кај мажите, како и зголемена смртност, се вели во неодамнешниот труд од Данска, кој беше објавен во лондонскиот „Журнал за епидемиологија и јавно ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Курир - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Опсервер - 18.01.2022

– Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

РАЗВОДОТ ГИ УБИВА МАЖИТЕ, НО НЕ И ЖЕНИТЕ Разделбата носи болести и зголемена смртност

+инфо - 18.01.2022

Кај луѓето кои живеат сами повеќе од седум години, има зголемување на ризикот од болести за 12 отсто. Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност.

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Бриф - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Независен - 18.01.2022

Англија – Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната ...

Разводот причина за влошување на здравјето и зголемена смртност кај мажите

Нетпрес - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до зголемена смртност кај мажите, открија данските научници

ММС - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Во Центар - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Сител - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

MakPress - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Вечер Прес - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

Zoom - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до зголемена смртност кај мажите, откриваат последните истражувања!

Убавина и Здравје - 18.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...

Разводот доведува до болести и зголемена смртност кај мажите

ТВ21 - 19.01.2022

Разводот, разделбата и живеењето сам честопати се причина за влошување на здравјето кај мажите и доведуваат до зголемена смртност. Ова го откриле научниците во ново истражување. И претходни истражувања покажаа поврзаност меѓу социјалната изолација ...