TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се реконструира патот куманово-свети Николе, проектот чини 2,9 милиони евра

Сакам да кажам - 14.08.2019

Се реконструира регионалниот пат Куманово-Свети Николе во должина од 42 километри. Овој патен правец е единствената врска на Куманово кон источниот дел на земјата и се наоѓаше во катастрофална состојба.

(ФОТО) Се реконструира патот Куманово-Свети Николе

iPortal - 14.08.2019

Во тек е реконструкција на регионалниот пат Куманово- Свети Николе, инвестиција од околу 3 милиони евра. Во Кумановскиот регион вкупно се реконструирани преку 120 km. патна мрежа, со што се инвестирани над 60 милиони евра во инфраструктурата.

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

А1 On - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Се реконструира магистралата Куманово – Свети Николе

ММС - 14.08.2019

На вкупно 500 километри патна мрежа во државата се работи во овој момент, од кои над 120 километри само околу Куманово, рече денеска министерот за трапосрт и врски Горан Сугарески при неговата посета на магистралниот пат Куманово – Свети Николе кој ...

До 2021 година ќе се модернизира патната врска кон Бугарија

Мета - 14.08.2019

Со подобрувањето на билатералните односи меѓу Македонија и Бугарија, македонските власти активно работат и на подобрување на патната врска меѓу двете земји. Јавното претпријатие за државни патишта во моментов го реконструира патот од Ранковце до ...

2,5 милиони евра за реконструкција на „Искрин мост“ (ФОТО)

Кумановски м. - 14.08.2019

Околу 2,5 милиони евра се предвидени за реконструкцијата на „Искрин мост“ на реката Пчиња кој е најголем во Куманово, а проектот е во завршна фаза на Градежниот факултет во Скопје, рече денеска директорот на Јавното претпријатие за државни патишта ...

Сугарески: Во Куманово се работи интензивно на сите патни правци (ФОТО)

Кумановски м. - 14.08.2019

Околу 60 милиони евра преку инфстрауктурни проекти се инвестираат во Куманово, рече денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески при увидот на магистралата Куманово – Свети Николе која активно се реконструира.

Увид во реконструкција на регионалниот пат Куманово-Свети Николе

Локално - 14.08.2019

До октомрви годинава се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе. Увид во активностите за рехабилитација денеска ќе извршат министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Горан Сугарески и Оливер ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Канал5 - 14.08.2019

Она што на почетокот го најавувавме тоа се остварува, низ целата држава се работи во делот на подобрување , реконструкција и изградба на патната инфраструктура во државата. Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното ...

60 милиони евра се инвестираат во патната инфраструктура во Куманово (ФОТО)

Кумановски м. - 14.08.2019

На вкупно 500 километри патна мрежа во државата се работи во овој момент, од кои над 120 километри само околу Куманово, рече денеска министерот за трапосрт и врски Горан Сугарески при неговата посета на магистралниот пат Куманово – Свети Николе кој ...

До 2021 година ќе се модернизира патната врска кон Бугарија

Либертас - 14.08.2019

Со подобрувањето на билатералните односи меѓу Македонија и Бугарија, македонските власти активно работат и на подобрување на патната врска меѓу двете земји. Јавното претпријатие за државни патишта во моментов го реконструира патот од Ранковце до ...

Увид во реконструкција на регионалниот пат Куманово-Свети Николе

Опсервер - 14.08.2019

До октомрви годинава се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе. Увид во активностите за рехабилитација денеска ќе извршат министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Горан Сугарески и Оливер ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Локално - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

СУГАРЕСКИ ВО АКЦИЈА: Се реконструира магистралата Куманово – Свети Николе!

Магазин - 14.08.2019

На вкупно 500 километри патна мрежа во државата се работи во овој момент, од кои над 120 километри само околу Куманово, рече денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Според министерот Сугарески околу 60 милиони евра, се инвестираат ...

До 2021 година ќе се модернизира патната врска кон Бугарија

iPortal - 15.08.2019

Проценките се дека целосната санација на постојниот пат и изградбата на нова делница на дел од оваа траса ќе доведе до намалување на времето на патување меѓу Скопје и Софија, како и зголемување на обемот на сообраќај на патниот Коридор 8.

Увид во реконструкција на регионалниот пат Куманово-Свети Николе

Канал5 - 14.08.2019

До октомрви годинава се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе. Увид во активностите за рехабилитација денеска ќе извршат министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Горан Сугарески и Оливер ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Либертас - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески, Спасовски и Китанов на увид во реконструкција на регионалниот пат Куманово – Свети Николе

Кумановски м. - 14.08.2019

До октомрви годинава се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе. Увид во активностите за рехабилитација денеска ќе извршат министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Горан Сугарески и Оливер ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

24 Вести - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

До октомрви се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе

MakPress - 14.08.2019

До октомрви годинава се очекува да заврши рехабилитацијата на регионалниот пат Куманово – Свети Николе. Увид во активностите за рехабилитација денеска ќе извршат министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Горан Сугарески и Оливер ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Сител - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

4NEWS - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

СУГАРЕСКИ: Во моментов градиме преку 550 км патишта низ државата

Денешен - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

MTM - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на над 550 километри патна мрежа низ државата

Вечер - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

iPortal - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Независен - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

24Инфо - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Опсервер - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Press24 - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Се рехабилитира патот Куманово-Свети Николе

+инфо - 14.08.2019

Патот Куманово-Свети Николе од 42 километри, десет километри комплетно е завршен, 15 километри е завршен со прв слој на асфалт, а од следната недела се почнува целосно со вториот слој . Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

МКД - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Денар - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

MakPress - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Скопје инфо - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

Centar - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...

Сугарески: Во моментов се работи на преку 550 километри патна мрежа низ државата

PressingTV - 14.08.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов и кумановскиот градоначалник Максим Димитриевски, денеска извршија увид во градежните активности за рехабилитација на регионалниот ...