TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Од денеска започнува уписот на првачињата, за првпат постои можност и за електонски упис

Слободен Печат - 04.05.2021

Од денеска започнува уписот на првачиња. Во прво одделение ќе се запишуваат децата родени во 2015 година, а кои до крајот на годината ќе наполнат шест години. Емилија Арсовска, раководител на сектор образование во Општина Карпош денеска во Утрински ...

Започнува уписот на првачињата во Карпош

Скопје инфо - 04.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Од оваа година, доставувањето на документи може да се прави и по ...

Од денеска започнува уписот на првачиња – за прв пат можност за електронско запишување

Либертас - 04.05.2021

Од денеска започнува уписот на првачиња. Во прво одделение ќе се запишуваат децата родени во 2015 година, а кои до крајот на годината ќе наполнат шест години. Емилија Арсовска, раководител на сектор образование во Општина Карпош денеска во Утрински ...

Општина Чаир со известување за процесот на регистрација на првачињата во нејзините основните училишта

24Инфо - 03.05.2021

Ве известуваме дека во текот на целиот месец Мај ќе се реализира процесот на регистрирање на првачињата во основните училишта на Општина Чаир овој пат во согласност со утврдените протоколи за заштита од вирусот Covid 19.

Општина Чаир со известување за регистрацијата на првачиња во училиштата

Вечер Прес - 03.05.2021

Во текот на целиот овој месец ќе се реализира процесот на регистрирање на првачињата во основните училишта на Општина Чаир овој пат во согласност со утврдените протоколи за заштита од вирусот Ковид 19, соопшти денеска Општина Чаир.

Општина Чаир со известување за упис на првачиња во училиштата

Алсат-М - 03.05.2021

Во текот на целиот овој месец ќе се реализира процесот на регистрирање на првачињата во основните училишта на Општина Чаир овој пат во согласност со утврдените протоколи за заштита од вирусот Covid 19, соопшти денеска Општина Чаир.

Општина Карпош го објави протоколот за упис на првачиња

Скопје инфо - 03.05.2021

Од утре започнува уписот на првачиња во основните училишта низ целата држава. Со оглед на пандемијата и уписот се одвива според однапред утврден протокол. Во целост ги пренесуваме протоклите кои Општина Карпош ги објави во врска со редовното ...

Започнува уписот на првачиња во Карпош

Канал5 - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни документи до училиштето, по електронски пат ...

Започнува уписот на првачиња во Карпош

Република - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: доставување на потребни документи до училиштето, по електронски пат ...

Започнува уписот во прво одделение во општина Карпош

24Инфо - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни документи до училиштето, по електронски пат ...

Започнува уписот на првачиња во општина Карпош

Локално - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта во општина Карпош, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: – Доставување на потребни документи до ...

Започнува уписот на првачиња во Општина Карпош

Алсат-М - 03.05.2021

Општина Карпош инфромира дека започнува уписот на деца во прво одделение во сите десет општински основни училишта за учебната 2021/2022 година. – Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни ...

Започнува уписот на првачиња во Општина Карпош

Сител - 03.05.2021

Општина Карпош инфромира дека започнува уписот на деца во прво одделение во сите десет општински основни училишта за учебната 2021/2022 година. – Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни ...

Почнува уписот на првачиња во Карпош

+инфо - 03.05.2021

Од оваа година, доставувањето на документи може да се прави и по електронски пат, со цел да се намали метежот по образовните установи, но и да се избегне групирање и ширење на вирусот ковид– 19.

Започнува уписот на првачиња во Карпош

Опсервер - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Од оваа година, доставувањето на документи може да се прави и по ...

Започнува уписот на првачиња во Општина Карпош

Вечер Прес - 03.05.2021

Општина Карпош инфромира дека започнува уписот на деца во прво одделение во сите десет општински основни училишта за учебната 2021/2022 година. – Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни ...

Започнува уписот на првачиња во Карпош

Курир - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни документи до училиштето, по електронски пат ...

Започнува уписот на првачиња во Општина Карпош

Press24 - 03.05.2021

Општина Карпош инфромира дека започнува уписот на деца во прво одделение во сите десет општински основни училишта за учебната 2021/2022 година. – Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни ...

Започнува уписот на првачиња во општина Карпош

Н.Македонија - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта во општина Карпош, за учебната 2021/2022 година. Во општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: – Доставување на потребни документи до ...

Започнува уписот на првачиња во Карпош

Нетпрес - 03.05.2021

Започнува уписот на деца во прво одделение, во сите десет основни училишта, за учебната 2021/2022 година. Во Општина Карпош, запишувањето на новите ученици ќе се одвива во две фази: Доставување на потребни документи до училиштето, по електронски пат ...