TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На 20. септември ќе се одржи уникатна барокната претстава „Dido and Aeneas“ (Дидо и Енеј)

еМагазин - 11.09.2019

Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до ...

Баритонот Гарванлиев и канадската сопранистка Криста де Силва во операта „Дидо и Енеј“

MakPress - 10.09.2019

Македонскиот баритон со меѓународна кариера Васил Гарванлиев на 20 септември ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ заедно со канадската сопранистка Криста де Силва. „Дидо и Енеј“ е најпознатата опера на англискиот композитор ...

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје

МакМода - 11.09.2019

На 20. септември 2019 ќе се одржи уникатна барокна претстава „Dido and Aeneas“ (Дидо и Енеј) Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој.

(ФОТО) Интервју: -Васил Гарванлиев: „Најголем предизвик е да споделам искрена емотивна приказна!“

Екран - 11.09.2019

Македонскиот извонреден пејач ќе настапи во премиерата на барокната опера „Дидо и Енеј“ која ќе се одржи на 20 септември Македонскиот исклучителен баритон Васил Гарванлиев , кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, ...

Нова димензија на сценско музичко доживување: Барокна претстава во Скопје

Таратур - 11.09.2019

Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до ...

Ова ми е прва оперска улога дома

Н.Македонија - 12.09.2019

Македонскиот баритон Васил Гарванлиев, кој кариерата успешно ја гради на меѓународните сцени (Чикаго, Милано, Торонто, Лондон) во класичната музика, но и во водите на поп-музиката, ќе настапи во улогата на Енеј на премиерата на барокната опера „Дидо ...

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје

Stylist - 11.09.2019

Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до ...

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје: На 20. септември 2019 ќе се одржи уникатна барокната претстава ...

Скопје24 - 11.09.2019

Септември е месец каде културните и музички манифестации совршено прилегаат на општествената агенда за културен раст и развој. Поради тоа ЗГУРМК „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до ...

Нова димензија на сценско музичко доживување во Скопје

МКД - 11.09.2019

На 20 септември ќе се одржи уникатна барокната претстава „Дидо и Енеј“ (Dido and Aeneas). „Полифонија“ од Скопје организира неколку атрактивни музичко сценски проекти чии композиции никогаш до сега не се изведени во државата во професионален состав.