TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Радован Караџиќ – психијатар и поет, кој ги однесе босанските Срби во војна

Призма - 15.03.2019

На првите повеќепартиски избори во БиХ, кои се одржаа во ноември 1990 година, покрај СДП на Караџиќ, победија уште две национални партии – бошњачката Партија за демократска акција (СДА) и Хрватската демократска заедница на БиХ (ХДЗ БиХ).

Радован Караџиќ се враќа во Србија? 20 март доаѓа како слободен човек

Магазин - 15.03.2019

Постои голема шанса Радован Караџиќ за 5 дена да стигне во Србија и тоа како слободен човек. Тоа го тврди Милорад Којич, директорот на Републичкиот центар за истражување за војни и војни злочини на Република Српска, а исто така и во тоа е уверен и ...