TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Локалните избори во БиХ одложени за 15-ти ноември

Нетпрес - 23.05.2020

Локалните избори во Босна и Херцеговина, кои првично беа закажани за 4-ти октомври, се одложени и ќе се спроведат на 15-ти ноември, се наведува во одлуката која во сабоата на објави Центраната избнорна комисија (СИП).

Поради финансии, одложени локалните избори во БиХ за 15 ноември

Сител - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...

Додик: Одлуката на ЦИК за одложување на изборите во БиХ е нелегитимна

Опсервер - 23.05.2020

Бања Лука, 23 мај 2020 () – Српскиот член на Претседателството на БиХ и лидер на СНСД, Милорад Додик, изјави дека денешната одлука на ЦИК за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна.

БиХ: Локалните избори одложени за ноември

Денешен - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...

Босна ги одложи изборите за 15 ноември, не обезбедиле пари за нивно одржување

А1 On - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на Босна и Херцеговина донесе одлука дека годинашните локални избори да се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека ...

БиХ ги одложи локалните избори за 15 ноември

Слободен Печат - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...

Поради финансии, одложени локалните избори во БиХ за 15 ноември

Опсервер - 23.05.2020

Сараево, 23 мај 2020 () – На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври.

Додик: Одлуката за одложување на изборите во БиХ е нелегитимна

А1 On - 23.05.2020

Српскиот член на Претседателството на Босна и Херцеговина и лидер на СНСД, Милорад Додик, изјави дека денешната одлука на ЦИК за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна. „Самиот ЦИК е нелегитимен, бидејќи не беше спроведена процедурата ...

Додик: Одлуката на ЦИК за одложување на изборите во БиХ е нелегитимна

Либертас - 23.05.2020

– Српскиот член на Претседателството на БиХ и лидер на СНСД, Милорад Додик, изјави дека денешната одлука на ЦИК за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна. – Самиот ЦИК е нелегитимен, бидејќи не беше спроведена процедурата при изборот на ...

Локалните избори во БиХ одложени за 15-ти ноември

Република - 23.05.2020

Локалните избори во Босна и Херцеговина, кои првично беа закажани за 4-ти октомври, се одложени и ќе се спроведат на 15-ти ноември, се наведува во одлуката која во сабоата на објави Центраната избнорна комисија (СИП).

Додик: Одлуката за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна

Слободен Печат - 23.05.2020

Српскиот член на Претседателството на БиХ и лидер на СНСД, Милорад Додик, изјави дека денешната одлука на ЦИК за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна. – Самиот ЦИК е нелегитимен, бидејќи не беше спроведена процедурата при изборот на ...

Локалните избори во БиХ одложени за 15-ти ноември

Курир - 23.05.2020

Локалните избори во Босна и Херцеговина, кои првично беа закажани за 4-ти октомври, се одложени и ќе се спроведат на 15-ти ноември, се наведува во одлуката која во сабоата на објави Центраната избнорна комисија (СИП).

Поради финансии, одложени локалните избори во БиХ за 15 ноември

Либертас - 23.05.2020

– На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...

Поради финансии, одложени локалните избори во БиХ за 15 ноември

Frontline - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...

Додик: Одлуката на ЦИК за одложување на изборите во БиХ е нелегитимна

24Инфо - 23.05.2020

Српскиот член на Претседателството на БиХ и лидер на СНСД, Милорад Додик, изјави дека денешната одлука на ЦИК за одложување на локалните избори во БиХ е нелегитимна. – Самиот ЦИК е нелегитимен, бидејќи не беше спроведена процедурата при изборот на ...

Локалните избори во БиХ одложени за 15-ти ноември

MakPress - 23.05.2020

На денешната седница во Сараево, Централната изборна комисија на БиХ донесе одлука дека годинашните локални избори ќе се одржат на 15 ноември, наместо на 4 октомври. Претседателката на ЦИК на БиХ, Вања Бјелица-Прутина рече дека изборите биле ...