TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србија протера хрватски дипломат, го прогласија за непожелна личност

МКД - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија соопшти дека денес донело одлука, во согласност со членот 9 на Виенската конвенција кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвоје Шнајдер, првиот секретар во амбасадата на ...

Министерството за надворешни работи на Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Вечер Прес - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија донесе одлука да го прогласи Хрвоја Шнајдер, првиот секреатар во Амбасадата на Хрватска во Белград, за персона нон грата. Одлуката за прогласувањето на Шнајдер за персона нон грата е донесена во ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

Либертас - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо ...

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Р.С.Европа - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија на 20 ноември донесе одлука да го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер, соопштија од српското МНР.

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

Слободен Печат - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија донесе одлука Хрвој Шнајдер, првиот секретар во Хрватската амбасада во Белград да го прогласи за персона нон грата. Одлуката за прогласување на Шнајдер за персона нон грата е донесена во согласност со ...

Србија прогласи хрватски дипломат за персона нон грата

А1 On - 20.11.2023

На 20 ноември 2023 година, Министерството за надворешни работи на Република Србија донесе одлука да го прогласи Хрвоје Шнајдер, прв секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, за персона нон грата! -За време на неговиот професионален ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

Курир - 20.11.2023

За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се уредуваат дипломатско-конзуларните односи.

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

ТВ21 - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо ...

Србија протера хрватски дипломат од амбасадата во Белград

Канал5 - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата.

ДИПЛОМАТСКА „ВОЈНА“ НА СОСЕДИТЕ Хрватски дипломат протеран од Србија

+инфо - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија изразува очекување Република Србија и Република Хрватска заеднички да работат на изградба на меѓусебната доверба, со цел остварување на заедничката европска иднина“, објави српското министерство ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

Фокус - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

360 степени - 20.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија изразува жалење за однесувањето на тој дипломат во изминатиот период, „кое не придонесува за подобрување на билатералните односи меѓу Република Србија и Република Хрватска“ Министерството за надворешни ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

Независен - 21.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо ...

Хрватски дипломат прогласен за персона нон грата во Србија

MakPress - 21.11.2023

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо ...