TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Силјановска: Кон мене доаѓаат многу напади, но одам до крај!

Курир - 12.02.2019

Откако ја објавила кандидатурата за претседател, професорката Гордана Силјановска Давкова кажа дека постојано е изложена на најнепримерни напади и клевети, од сите страни. Сепак тоа нема да ја обесхрабри и натера да се повлече од валканиот политички ...

Силјановска: Омбдусманот да започне ревизија на вработувањата на блиските на функционерите и да ја исправи неправдата

Скопје1 - 12.02.2019

Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на државата за непотизмот реагираше на својот Фејсбук профил. „За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери Апелирам Народниот правобранител ...

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

+инфо - 11.02.2019

За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери aпелирам Народниот правобранител да покрене постапка за утврдување на прекршување на едно од основните права на граѓаните, правото на еднаквост при ...

Силјановска: Кон мене доаѓаат многу напади, но одам до крај!

Нетпрес - 12.02.2019

Откако ја објави кандидатурата за претседател, професорката Гордана Силјановска Давкова кажа дека постојано е изложена на најнепримерни напади и клевети, од сите страни.Сепак тоа нема да ја обесхрабри и натера да се повлече од валканиот политички ...

Силјановска, кога ќе „порасне“, сака да биде Иванов

CivilMedia - 10.02.2019

Уште пред да ја добие внатре партиската битка, ако воопшто ја добие, Гордана Силјановска, една од пријавените во огласот на ВМРО-ДПМНЕ за кандидат за претседател на државата, одлучила да ги следи чекорите на актуелниот контроверзен претседател Ѓорѓи ...

Силјановска: Високо едуцирани кандидати со највисоки оценки станаа жртви на системот за да се вработат блиски роднини ...

Република - 11.02.2019

Професорката Гордана Силјановска Давкова која е кандидат за претседател на иницијатива на група интелектуалци кој бара поддршка од конвенцијата на ВМРО-ДПМНЕ бара од Народниот правобранител да започне постапка на ревизија на вработувањата на сите ...

Напади и клевети кон професорката Силјановска-Давкова: Немам намера да се симнувам во калта

Фокус - 12.02.2019

Професорката Гордана Силјановска-Давкова, која поднесе кандидатура за претседател на Македонија, на својот Фејсбук профил порача дека секојдневно добива напади и клевети, со цел да ја оттргнат од претседателската трка.

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

Press24 - 11.02.2019

За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери aпелирам Народниот правобранител да покрене постапка за утврдување на прекршување на едно од основните права на граѓаните, правото на еднаквост при ...

Силјановска: Кон мене доаѓаат многу напади, но одам до крај

Press24 - 12.02.2019

Откако ја објавила кандидатурата за претседател, професорката Гордана Силјановска Давкова кажа дека постојано е изложена на најнепримерни напади и клевети, од сите страни. Сепак тоа нема да ја обесхрабри и натера да се повлече од валканиот политички ...

Силјановска Давкова: Народниот правобранител да ги провери вработувањата во администрацијата

Слободен Печат - 11.02.2019

Кандидатката за претседател која се јави на огласот на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова, смета дека Омбудсманот треба да ги прочешла сите вработувања на блиски на функционери во државната администрација.

Силјановска-Давкова: Немам намера да се симнувам во калта

Либертас - 12.02.2019

Професорката Гордана Силјановска-Давкова, која поднесе кандидатура за претседател на Македонија, на својот Фејсбук профил порача дека секојдневно добива напади и клевети, со цел да ја оттргнат од претседателската трка.

Силјановска Давкова: Народниот правобранител да ги провери вработувањата во администрацијата

Вечер - 11.02.2019

Кандидатката за претседател која се јави на огласот на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова, смета дека Омбудсманот треба да ги прочешла сите вработувања на блиски на функционери во државната администрација.

Силјановска: Немам намера да се симнувам во калта

Скопје1 - 12.02.2019

Професорката Гордана Силјановска-Давкова, која поднесе кандидатура за претседател на Македонија, на својот Фејсбук профил порача дека секојдневно добива напади и клевети, со цел да ја оттргнат од претседателската трка.

Силјановска: Омбудсманот да ги провери вработувањата на блиските на функционерите

Либертас - 11.02.2019

За непотизмот реагираше на својот Фејсбук профил, Гордана Силјановска Давкова, кандидат за претседател на државата, на огласот на ВМРО-ДПМНЕ: За вработувањата на синови, ќерки, сестри, и други блиски роднини на партиски и државни функционери ...

Силјановска го повикува народниот правобранител да провери како биле вработувани децата и роднините на функционери

Фокус - 12.02.2019

Професорката, Гордан Силјановска, која е потенцијален кандидат за претседател на ВМРО-ДПМНЕ, во врска со непотизмот во власта, како решение предлага народниот правобранител да изврши ревизија на вработувањата со кои деца и блиски роднини на ...