TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Елези: Преку 3,5 милиони евра МСИП проекти во Тетово, меѓу кои и нов булевар и автобуси

Слободен Печат - 14.02.2020

Тетово ќе добие нов булевар и градски превоз преку Проектот за подобрување на општинските услуги МСИП. Преку 3,5 милиони евра од овој проект досега се доделени за капитални проекти во оваа општина за набавка на фотоволтаици, изградба на локални ...

Елези: На повиците од Министертвото за финансии проекти одобрени за сите полошки општини

А1 On - 13.02.2020

Сите општини од полошкиот регион аплицирале и добиле средства на повиците на Министерството за финансии за да се повлечат средства од Светска банка, потенцира заменик министерката за финансии Ширет Елези од Тетово.

Почна да се пробива и продолжува булеварот познат како „Индустриска“ во Тетово

Сител - 13.02.2020

Започнаа теренски градежни работи за пробивање и продолжување на булеварот „Видое Смилевски-Бато“ попознат како „Индустриска“ кај спортскитот центар во Тетово. На почетокот на работите беа тетовската градоначалничка Теута Арифи и заменикот минситер ...

Елези: На повиците од Министертвото за финансии проекти одобрени за сите полошки општини

Слободен Печат - 13.02.2020

Среднорочната рамка за финансирање од Светската банка за периодот 2019-2023 од 420 милиони долари, за општините има 70 милиони евра предвидени за да се реконструират локални патишата. Сите општини од полошкиот регион аплицирале и добиле средства на ...

Елези: На повиците од Министерството за финансии проекти одобрени за сите полошки општини

Сител - 13.02.2020

Сите општини од полошкиот регион аплицирале и добиле средства на повиците на Министерството за финансии за да се повлечат средства од Светска банка, потенцира заменик-министерката за финансии Ширет Елези од Тетово.

Тетово ќе добие нов булевар и градски превоз преку проектот за подобрување на општинските услуги МСИП

Мета - 14.02.2020

Министерката за финансии Ширет Елези информираше дека Тетово ќе добие нов булевар и градски превоз преку Проектот за подобрување на општинските услуги МСИП. Преку 3,5 милиони евра од овој проект досега се доделени за капитални проекти во оваа ...