TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре ќе се крене македонското љубовно востание

Рацин - 11.06.2024

Сѐ е подготвено за најголемата книжевна прослава на љубовта досега, во организација на „Матица македонска“, во чест на 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски, авторот на „Дениција“.

Промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“ од Весна Мојсова-Чепишевска и Иван Антоновски

Антропол - 10.06.2024

На 12 јуни (среда), со почеток во 19 часот, во Паркот на книгите на „Матица ексклузив“ ќе се одржи големата промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“ приредена од Весна Мојсова-Чепишевска и Иван Антоновски, и двајцата од Филолошкиот факултет ...

„Матица македонска“ ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега

Макфакс - 10.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на авторот на „Дениција“, Петре М. Андреевски, следната недела книгоиздавателството „Матица македонска“ ќе ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега.

„Матица македонска“ организира најголема книжевна промоција на љубовта досега

МКД - 10.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на авторот на „Дениција“, Петре М. Андреевски, следната недела книгоиздавателството „Матица македонска“ ќе ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега, најавија од „Матица македонска“.

Издавачот „Матица македонска“ ќе ја организира најголема книжевна прослава на љубовта досега

Слободен Печат - 10.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на авторот на „Дениција“, Петре М. Андреевски, оваа седмица книгоиздавателството „Матица македонска“ ќе ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега.

Матица македонска: најголемата книжевна прослава на љубовта досега

Скопје инфо - 10.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на авторот на „Дениција“, Петре М. Андреевски, следната недела издавачката куќа „Матица македонска“ ќе ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега.

Промоција на „Македонска љубовна лирика“ во „Матица ексклузив“

Умно - 11.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски утревечер во 19 часот во Паркот на книгите на „Матица ексклузив“ во Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“.

Матица македонска ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега

Кајгана - 11.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на авторот на „Дениција“, Петре М. Андреевски, следната недела книгоиздавателството Матица македонска ќе ја организира најголемата книжевна прослава на љубовта досега.

Промоција на „Македонска љубовна лирика“ приредена од Мојсова-Чепишевска и Антоновски

Вечер Прес - 11.06.2024

Во чест на 90-годишнината од раѓањето на Петре М. Андреевски и под мотото „Да кренеме македонско љубовно востание“, според дел од стиховите на Светлана Христова-Јоциќ, на 12 јуни, со почеток во 19 часот, во Паркот на книгите на „Матица ексклузив“ ќе ...