TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Италијани покренаа истрага против Google

Канал5 - 28.10.2020

Италијанскиот регулатор на конкуренцијата денеска објави дека покренал истрага против американскиот софтверски гигант Гугл под сомнение за злоупотреба на својата доминантна позиција на пазарот за онлајн рекламирање.

Италијанските регулатори отворија истрага против Гугл

Слободен Печат - 28.10.2020

Италијанските регулатори денеска отворија истрага против „Гугл” за наводна злоупотреба на доминантната улога на компанијата на пазарот за онлајн реклами во таа земја. Италијанската Управа орган за конкуренција соопшти дека се сомнева дека ...

Италијански регулатори почнуваат истрага против Гугл

Вечер Прес - 28.10.2020

Италијанските регулатори денеска отворија истрага против „Гугл“ за наводна злоупотреба на доминантната улога на компанијата на пазарот за онлајн реклами во таа земја. Италијанската Управа орган за конкуренција соопшти дека се сомнева дека ...