TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германски пратеници: Одлуката на Бундестагот им олеснува на Франција и Холандија

Deutsche Welle - 09.10.2019

Двајца пратеници во германскиот Бундестаг, Кристијан Петри и Метин Хакверди денеска дојдоа во посета на Скопје со позитивно исчекување во пресрет на одлуката за почеток на преговори на С. Македонија со ЕУ.

Министерот Никола Димитров се сретна со пратениците од германскиот Бундестаг, Мeтин Хакверди и Кристиан Петри

Канал5 - 09.10.2019

Денес, министерот за надворешни работи Никола Димитров оствари средба со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри. Според соопштението од МНР,на средбата се дискутираше пред сѐ за европските интеграции на Република ...

Димитров на средба со Хакверди и Петри: Германскиот Бундестаг останува поддржувач на патот на Македонија кон ЕУ

Press24 - 09.10.2019

Денеска, министерот за надворешни работи, Никола Димитров оствари средба со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри. На средбата се дискутирало пред сѐ за европските интеграции на Република Северна Македонија и за ...

Димитров на средба со пратеници од Бундестагот, поздравена силната посветеност и политичка волја за спроведување на ...

iPortal - 09.10.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри, при тоа тема на дискусија беа, пред се, европските интеграции на Република Северна Македонија и ...

Средба на МНР Никола Димитров со пратениците од германскиот Бундестаг, Мeтин Хакверди и Кристиан Петри

24Инфо - 09.10.2019

Денес, министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Никола Димитров оствари средба со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри. На средбата се дискутираше пред сѐ за европските интеграции на ...

Димитров на средба со пратеници од Бундестагот

Слободен Печат - 09.10.2019

Тема на дискусија беа европските интеграции на Македонија. Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри, при тоа тема на дискусија беа, пред се, ...

Средба на Димитров со пратениците од Бундестагот, Мeтин Хакверди и Кристиан Петри

Опсервер - 09.10.2019

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска се сретна со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри, при тоа тема на дискусија беа, пред се, европските интеграции на Република Северна Македонија и ...

Димитров им се заблагодари на пратеници од германскиот Бундестаг за поддршката за земјава

Макфакс - 09.10.2019

Mинистерот за надворешни работи, Никола Димитров оствари средба со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри. Како што информираат од министерството, на средбата се дискутирало за европските интеграции на Северна ...

Димитров им се заблагодари на пратеници од германскиот Бундестаг за поддршката

Н.Македонија - 09.10.2019

Mинистерот за надворешни работи, Никола Димитров оствари средба со двајца пратеници од германскиот Бундестаг, Метин Хакверди и Кристиан Петри. Како што информираат од министерството, на средбата се дискутирало за европските интеграции на Македонија ...