TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грците сакаат промена и на друго име

Факултети - 14.06.2018

Грците кои живеат на полуостровот Крим повикуваат на враќање на името Таврида, со што би се оддало почит на минатото. Кримските Грци го саккаат името кое полуостровот го носел до дваесеттите години од минатиот век, додека не станал дел од советските ...

Грците сакаат промена и на друго име

Скопје24 - 14.06.2018

Грците што живеат на полуостровот Крим повикуваат на враќање на името Таврида, со што би му се оддало почит на минатото. Кримските Грци го сакаат името што полуостровот го носел до дваесеттите години од минатиот век, додека не станал дел од ...