TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

CivilMedia - 08.12.2023

Украинскиот парламент денеска одобри три нацрт-закони потребни за почеток на преговорите за пристапување на Украина во Европската унија, вклучително и еден за правата на националните малцинства, експресно барање на Унгарија, која се противи на ...

Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

Слободен Печат - 08.12.2023

Украинскиот парламент денеска одобри три нацрт-закони потребни за почеток на преговорите за пристапување на Украина во Европската унија, вклучително и еден за правата на националните малцинства, експресно барање на Унгарија, која се противи на ...

Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

Рацин - 08.12.2023

Украинскиот парламент денеска одобри три нацрт-закони потребни за почеток на преговорите за пристапување на Украина во Европската унија, вклучително и еден за правата на националните малцинства, експресно барање на Унгарија, која се противи на ...

Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

MakPress - 08.12.2023

- Украинскиот парламент денеска одобри три нацрт-закони потребни за почеток на преговорите за пристапување на Украина во Европската унија, вклучително и еден за правата на националните малцинства, експресно барање на Унгарија, која се противи на ...

Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

Канал5 - 08.12.2023

Пратеникот Јарослав Железниак на Телеграм објави дека пратениците гласале за конечно читање на предлог-законот за правата на малцинствата, имајќи ја предвид експертската оценка на Европскиот совет.

ОД УСЛОВИТЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИ СО ЕУ: Украинскиот парламент го одобри клучниот закон за малцинствата

Денешен - 08.12.2023

Пратеникот Јарослав Железниак на Телеграм објави дека пратениците гласале за конечно читање на предлог-законот за правата на малцинствата, имајќи ја предвид експертската оценка на Европскиот совет.