TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Измамници злоупотребувале податоци на хумани граѓани за да подигнат брзи кредити

Телма - 03.03.2021

Неколкумина граѓани од истокот измамени преку социјалните мрежи, во нивно име група на измамници земале брза кредити, а оштетените па и на рака им ги давале парите. Граѓаните на измамите наседнувале преку фејсбук или месенџер, давајќи им фотокопија ...

Штипјани измамени преку социјалните мрежи

Слободен Печат - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликациите Фејсбук и Месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Штипјани жртви на измамници: Без да знаат, од нивно име биле подигнувани брзи кредити

ММС - 03.03.2021

Во текот на изминатиот месец, на подрачјето на СВР Штип присутна е појава на вршење на измами преку социјалните мрежи. Измамите ги вршеле лица, кои во намерата незаконски да дојдат до одредена сума на парични средства, најчесто преку апликацијата ...

Врие од измами на социјалните мрежи: „Наивни“ граѓани плаќаат туѓи подигнати брзи кредити

Локално - 03.03.2021

Изминатиот месец, секторот за внатрешни работи-Штип, регистрирал неколку измами на граѓани по пат на социјалните мрежи. Измамите најчесто се случувале на социјалните мрежи, фејсбук и месинџер, каде на граѓаните им биле злоупотребени личните ...

Граѓани од истокот измамени преку социјалните мрежи

Сител - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Граѓани од истокот измамени преку социјалните мрежи, злоупотребени лични податоци

Frontline - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Бидете внимателни: Голем број измами преку Фејсбук – подигнувале кредити на име на оштетените и им ги земале парите

Press24 - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Како што информираа од полицијата измамниците, најчесто преку апликацииите Фејсбук и месинџер, контактирале со граѓани на кои им ги ...

Полицијата предупредува: Измамници со податоци на хумани граѓани подигале брзи кредити

24Инфо - 03.03.2021

Изминатиот месец, секторот за внатрешни работи-Штип, регистрирал неколку измами на граѓани по пат на социјалните мрежи. Измамите најчесто се случувале на социјалните мрежи, фејсбук и месинџер, каде на граѓаните им биле злоупотребени личните ...

Внимавајте: Голем број измами преку Фејсбук – ваделе кредити на име на оштетените и им ги земале парите

Либертас - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Граѓани од истокот измамени преку социјалните мрежи за брзи кредити

Нетпрес - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Измамници злоупотребувале податоци на хумани граѓани преку социјалните мрежи за да подигнат брзи кредити

Вечер Прес - 03.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

ВНИМАВАЈТЕ: Голем број измами преку Фејсбук – ваделе кредити на име на оштетените и им ги земале парите

ТВ21 - 04.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Преку фејсбук и месинџер во Источна Македонија граѓани биле измамени за брзи кредити

MakPress - 04.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...

Внимавајте: Голем број измами преку Фејсбук – ваделе кредити на име на оштетените и им ги земале парите

Скопје инфо - 04.03.2021

Секторот за внатрешни работи – Штип, минатиот месец регистрирал неколку измами на граѓани преку социјалните мрежи. Измамниците, најчесто преку апликацииите фејсбук и месинџер, остварувале контакти со граѓани на кои им ги злоупотребувале личните ...