TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студентите по архитектура во битката за спас на Дебар Маало

IRL - 12.06.2019

На тротоарот пред Општина Центар, 50 студенти од Архитектонскиот факултет понудија решенија за урбанистичко преобликување на 15 локации во Дебар Маало, со што ќе се ослободи јавниот простор и ќе биде достапен за користење од страна на сите граѓани.

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

1tv - 12.06.2019

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. „Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им ...

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Скопје1 - 12.06.2019

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. „Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им ...

Визијата на студентите за Дебар Маало

Телма - 12.06.2019

Тротоари со возила, малку дрвја и метеж е сликата коај и денеска може да се види ако се движИТЕ во Дебар Маало. Студентите по архитетура цел семестар работеа на ослободување на јавниот простор, па наместо непристапни тротоари , на 10 локации кои ги ...

Студентите по архитектура со визија за Дебар маало

Канал5 - 12.06.2019

Зграда до зграда, бетонот стана симбол и на „google map“ на општината Центар во Скопје. Новите згради станаа добро утро за жителите на градот. Архитектката Дивна Пенчиќ вели дека има надеж за Скопје и има места кои можат да бидат урбани со зеленило ...

Студенти ги отворија и преуредија бараките на Општина Центар

Вечер - 12.06.2019

-Интензивната градба носи неквалитетен живот. Не треба многу да се гради, бидејќи многу се губи на квалитетот. Треба да се гледа на јавните простори кои треба да им послужат на децата, на возрасните и на минувачите, потенцираше Дивна Пенчиќ, ...

Студентите покажаа дека урбанизмот не е само профит и корупција

Порта 3 - 12.06.2019

Денес во 10 часот пред Општина Центар почна јавната презентација на 16 проекти на студенти од Архитектонскиот факултет – Скопје за урбанистичко преобликување на Дебар Маало, кои своите идеи и предлози ги работеле под менторство на професорката д-р ...

Богдановиќ: За време на викенди, Дебар Маало ќе биде претворено во пешачка зона

Република - 12.06.2019

Гостин во Централниот Дневник на 1ТВ беше Саша Богдановиќ, актуелен градоначалник на општина Центар кој зборуваше за рушењето на дивите тераси во Дебар Маало. Ние веќе подолго време апелираме и имавме извршување на решенија, но очигледно не им доаѓа ...

Сменети времето и локацијата на презентацијта за урбанистичката визија за Дебар Маало

Порта 3 - 11.06.2019

Локацијата и времето на презентацијата на проектите на студентите на Архитектонскиот факултет за урбанистичката визија за Дебар Маало ќе се одржи во среда (12 јуни) од 10 до 14 часот на тротоарот и паркингот пред Општина Центар, наместо како што ...