TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРМ: Вакцинацијата за заштита од ковид-19 влева оптимизам, но сè уште постојат економски ризици

Мета - 21.01.2021

Здравствената криза имала поумерени негативни ефекти врз економската активност во последниот квартал во 2020 година во однос на претходниот и движењата во домашната економија се поповолни, покажуваат најновите макроекономски показатели на Народна ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

Frontline - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

Народна банка: Негативните ефекти на здравствената криза врз економијата поумерени, но неизвесноста е уште висока

Вечер Прес - 21.01.2021

Со почетокот на вакцинацијата за заштита од ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските субјекти во однос на очекувањата за глобалниот раст на среден рок. Сепак, и понатаму постои високата неизвесност, како и ризици поврзани со развојот на ...

Народна банка: Негативните ефекти на здравствената криза врз економијата поумерени, но неизвесноста е уште висока

+инфо - 21.01.2021

Стапката на инфлација во домашната економија во 2020 година се задржа на ниско и стабилно ниво од 1,2% што е речиси во целост согласно со нашите проекции. Со почетокот на вакцинацијата за заштита од ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските ...

Народна банка: Негативните ефекти на здравствената криза врз економијата се поумерени

Нетпрес - 21.01.2021

Со почетокот на вакцинацијата за заштита од ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските субјекти во однос на очекувањата за глобалниот раст на среден рок. Сепак, и понатаму постои високата неизвесност, како и ризици поврзани со развојот на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

Бизнис Вести - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

Народна банка: Вакцинацијата за Ковид-19 влева оптимизам, но се уште постојат ризици по економијата

еМагазин - 21.01.2021

Со почетокот на вакцинацијата за заштита од Ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските субјекти во однос на очекувањата за глобалниот раст на среден рок. Сепак, и понатаму постои високата неизвесност, како и ризици поврзани со развојот на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

24Инфо - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата

Канал5 - 21.01.2021

Согласно со објавените проценети податоци и направените ревизии за БДП, во првите три квартали на 2020 година, во просек, економијата бележи реален пад од 5,9 отсто, што е во согласност со очекувањата од октомвриската проекција (проектиран пад од 6, ...

Народна банка: Движењата во домашната економија се поповолни

Пари - 21.01.2021

Со почетокот на вакцинацијата за заштита од ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските субјекти во однос на очекувањата за глобалниот раст на среден рок. Сепак, и понатаму постои високата неизвесност, како и ризици поврзани со развојот на ...

Народна банка: Крајот на 2020 донесе поповолни движења во економијата

Независен - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

Во последниот квартал од 2020 поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во економијата

ТВ21 - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

MakPress - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

Опсервер - 21.01.2021

– Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

Народна банка: Негативните eкономски ефекти на здравствената криза, неизвесноста висока

Иновативност - 21.01.2021

Со почетокот на вакцинацијата за заштита од ковид-19 се зголеми оптимизмот кај економските субјекти во однос на очекувањата за глобалниот раст на среден рок. Сепак, и понатаму постои високата неизвесност, како и ризици поврзани со развојот на ...

Народна банка: Поповолни движења во еконoмијата на крајот од 2020 година

А1 On - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка.

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата и поповолни движењата во ...

Либертас - 21.01.2021

– Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

НБ: Во последните месеци од 2020 година поумерени негативните ефекти од ковид-кризата

iPortal - 21.01.2021

Поумерени негативни ефекти од здравствената криза врз економската активност и поповолни движења во домашната економија се забележани во последниот квартал од 2020 година, во однос на претходниот квартал, оценува Народната банка врз основа на ...

Економските аналитичари очекуваат пораст на инфлацијата

Мета - 20.01.2021

Економските аналитичари очекуваат зголемување на инфлацијата и незначителни промени на бруто домашниот производ оваа и следната година, покажува новата анкета на Народната банка спроведена во декември.