TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Протест на вработените во душевната болница во Демир Хисар: Работиме со психички болни и со ковид луѓе, и тоа на црно

MakPress - 24.02.2021

Вработени во душевната болница во Демир Хисар денеска излегоа на протест, бидејќи два месеца работат на црно и од менаџментот на болницата постојано им ветуваат дека овој проблем ќе се реши, па дури и дека ќе добијат решенија за траен работен однос.

Втор ден протест на вработени во прихијатриската болница во Демир Хисар

Сител - 23.02.2021

34 хигиеничари и друг помошен персонал во Психијатриската болница во Демир Хисар од вчера протестираат. На ваков чекор се одлучија бидејќи договорите им завршиле на крајот на минатата година, и велат дека иако им било ветувано, нивниот статус се ...

Протест на техничкиот персонал во Душевната болнива во Демир Хисар

Алфа - 23.02.2021

Трисет и четири лица од разни профили, времено вработени во Душевната болница во Демир Хисар, од вчера започнаа да протестираат бидејќи на крајот од минатата година им истекоа договорите за работа.

Вработени од Психијатриската болница од Демир Хисар оставени без плата, власта и Филипче молчат

Курир - 23.02.2021

Неажурноста на владата на СДСМ продолжува и понатаму. Вчера се појави информација каде власта и министерот за здравство, Венко Филипче веќе неколку месеци оставиле 37 вработени во Психијатриската болница во Демир Хисар без плата.