TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анкета на ИПИС: Нема влез во ЕУ и НАТО без промена на уставното име

+инфо - 14.02.2018

Според резултатите од анкетата, 27,5 од испитаниците сметаат дека постои таква можност, додека 19 отсто одговориле со не знам. Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното ...

Македонците полека ги напуштаат црвените линии, се зголемува бројот на оние кои би прифатиле промена на уставното име

Фокус - 14.02.2018

Се повеќе Македонци би прифатил промена на уставното име со цел Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО. Според анкетата на Институтот за политички истражувања од Скопје, 38,2 отсто се изјасниле во декември минатата година дека доколку биде ...

Анкета на ИПИС: Нема влез во ЕУ и НАТО без промена на уставното име

Република - 14.02.2018

Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното име, покажуваат резултатите од третиот и последен дел од истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје ...

Истражувањето на ИПИС: Се повеќе Македонци би прифатиле промена на уставното име

Слободен Печат - 14.02.2018

Се повеќе Македонци би прифатил промена на уставното име со цел Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО. Според анкетата на Институтот за политички истражувања од Скопје, 38,2 отсто се изјасниле во декември минатата година дека доколку биде ...

Нема влез во ЕУ и НАТО без промена на уставното име

Идивиди - 14.02.2018

Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното име, покажуваат резултатите од третиот и последен дел од истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје ...

ИПИС: Расте поддршката за скоро решавање на спорот за името

Вечер - 14.02.2018

Иницијативата на Владата да се подобрат односите со Грција ја поддржуваат околу 57 отсто од граѓаните, додека 23 отсто не даваат поддршка. За 60 отсто од испитаниците е многу важно спорот да се реши веднаш, додека 15 отсто сметаат дека тоа не е ...

Анкета на ИПИС: Нема влез во ЕУ и НАТО без промена на уставното име

Канал5 - 14.02.2018

Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното име, покажуваат резултатите од третиот и последен дел од истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје ...

ИПИС: Расте поддршката за брзо решавање на спорот за името

Макфакс - 14.02.2018

Иницијативата на Владата да се подобрат односите со Грција ја поддржуваат околу 57 отсто од граѓаните, а 23 отсто не даваат поддршка. За 60 отсто од испитаниците е многу важно спорот да се реши веднаш, а 15 отсто сметаат дека тоа не е воопшто важно.

Анкета на ИПИС: Скоро 40% од граѓаните на Македонија би прифатиле промена на Уставното име

Press24 - 14.02.2018

Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното име, покажуваат резултатите од третиот и последен дел од истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје ...

ИПИС: Расте поддршката за скоро решавање на спорот за името

А1 On - 14.02.2018

Иницијативата на Владата да се подобрат односите со Грција ја поддржуваат околу 57 отсто од граѓаните, додека 23 отсто не даваат поддршка. За 60 отсто од испитаниците е многу важно спорот да се реши веднаш, додека 15 отсто сметаат дека тоа не е ...

Анкета: Над 38% би прифатиле промена на името за влез во ЕУ и НАТО

Стандард - 14.02.2018

Мнозинството граѓани, односно 53,5 отсто сметаат дека не е можно Македонија да влезе во ЕУ и НАТО без промена на уставното име, покажуваат резултатите од третиот и последен дел од истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје ...

ИПИС: Расте поддршката за скоро решавање на спорот за името

Локално - 14.02.2018

Иницијативата на Владата да се подобрат односите со Грција ја поддржуваат околу 57 отсто од граѓаните, додека 23 отсто не даваат поддршка. За 60 отсто од испитаниците е многу важно спорот да се реши веднаш, додека 15 отсто сметаат дека тоа не е ...

ИПИС: Расте поддршката за брзо решавање на спорот за името

Точка - 14.02.2018

Иницијативата на Владата да се подобрат односите со Грција ја поддржуваат околу 57 отсто од граѓаните, а 23 отсто не даваат поддршка. За 60 отсто од испитаниците е многу важно спорот да се реши веднаш, а 15 отсто сметаат дека тоа не е воопшто важно.

Aнкета на ИПИС: Расте поддршката за промена на уставното име

МКД - 14.02.2018

Истражувањето на Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС), спроведено лани од 16 до 21 декември, покажа дека 47 отсто од анкетираните не би прифатиле промена на уставното име за меѓународна употреба со цел Македонија да стане членка на ...