TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Волстрит нов остар пад поради стравот од рецесија

Нетпрес - 30.09.2022

На њујоршки Волстрит во четвртокот цените на акциите повторно остро паднаа, веќе седми ден со ред во последните осум дена, бидејќи вложувачите стравуваат дека агресивното зголемување на каматните стапки на американската централна банка Federal ...

Волстрит повторно остро падна поради стравувањата од рецесија

Независен - 30.09.2022

На Волстрит цените на акциите повторно остро паднаа во четвртокот, по седми пат во последните осум дена, бидејќи инвеститорите стравуваат дека агресивното зголемување на каматните стапки од страна на американската централна банка ќе предизвика ...

Паднаа акциите на Apple

Кајгана - 29.09.2022

На Волстрит, индексот S&P 500 силно порасна во средата, најмногу благодарение на корекцијата на цените на акциите по шестдневниот пад, додека инвеститорите беа охрабрени и од падот на приносите на обврзниците.

Волстрит порасна по шест дена пад, падна и акцијата на „Apple“

Фактор - 29.09.2022

На Волстрит, индексот S&P 500 силно порасна во средата, најмногу благодарение на корекцијата на цените на акциите по шестдневниот пад, додека инвеститорите беа охрабрени и од падот на приносите на обврзниците.