TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Утре е тежок празник и строг пост: Не правете го ова на Крстовден!

Мастило - 26.09.2023

Воздвижение на Чесниот Крст (Крстовден) е празник на пост и покајание. На Крстовден се прави аџилак пред Светиот крст. По страдањата на Спасителот крстот станува жртвен знак на спасението и откуп на гревот.

Покрај Крстовден, утре се празнуваат и овие светители

Курир - 26.09.2023

Крстовден (Воздвижение на Чесниот Крст) На овој ден се празнуваат два настани поврзани со Чесниот Крст: прво, пронаоѓањето на Чесниот Крст на Голгота, и второ, враќањето на Чесниот Крст од Персија во Ерусалим. Обиколувајќи ја Светата Земја Св.

Утре е строг пост, се празнува Крстовден

Lider - 26.09.2023

Утре се празнува Крстовден (Воздвижение на Чесниот Крст). На овој ден се празнуваат два настани поврзани со Чесниот Крст: прво, пронаоѓањето на Чесниот Крст на Голгота, и второ, враќањето на Чесниот Крст од Персија во Ерусалим.