TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се укинат психолошкиот тест и сертификатите за странски јазик за вработување во администрацијата

Сакам да кажам - 07.11.2017

Владата го прифати предлогот на Mинистерството за информатичко општество и администрација за изменување и дополнување на Законот за административни службеници со кој што се упростуваат постапките за унапредување и усовршување на вработените во ...

Ќе се менува Законот за административни службеници

Канал5 - 07.11.2017

Владата ќе го менува Законот за административни службеници. Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.

Ќе се укине психолошкиот тест за вработување во Администрацијата

Вечер Прес - 08.11.2017

Владата го прифати предлогот на Mинистерството за информатичко општество и администрација за изменување и дополнување на Законот за административни службеници со кој што се упростуваат постапките за унапредување и усовршување на вработените во ...

Ќе менува Законот за административни службеници

Алсат-М - 07.11.2017

Владата ќе го менува Законот за административни службеници. Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.

Ќе се менува Законот за административни службеници

Стандард - 07.11.2017

Владата ќе го менува Законот за административни службеници. Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.

Владата ќе го менува законот за вработените во администрацијата

Press24 - 07.11.2017

Владата ќе го менува законот за административни службеници Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.

Се отвора вратата за масовни отпуштања: Владата на СДСМ ќе го менува Законот за државни службеници

Курир - 07.11.2017

Владата ќе го менува Законот за административни службеници. Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.

Ќе има масовни отпуштања: Владата на СДСМ ќе го менува Законот за државни службеници

Република - 07.11.2017

Владата на СДСМ на денешната седница прифати да го менува Законот за државни службеници со што ќе се отвори вратата за масовни отпуштања. Со измените во законот ќе може да се унапредува по неколку скалила и се олеснува отпуштањето.

Нов закон за државната администрација, следат откази

Вечер Прес - 08.11.2017

Владата на денешната седница прифати да го менува Законот за државни службеници со што ќе се отвори вратата за масовни отпуштања. Со измените во законот ќе може да се унапредува по неколку скалила и се олеснува отпуштањето.

Полесно ќе се влегува и ќе се добива отказ од државната администрација

МКД - 08.11.2017

Владата вчера ги прифати предлозите на Министерството за информатичко општество и јавна администрација за измени во Законот за државни службеници. Со овие измени се олеснуваат критериумите за вработување во администрацијата, за унапредувања, но и за ...

СДСМ создава простор за масовни отпуштања

Нетпрес - 08.11.2017

Владата на СДСМ на денешната седница прифати да го менува Законот за државни службеници со што ќе се отвори вратата за масовни отпуштања. Со измените во законот ќе може да се унапредува по неколку скалила и се олеснува отпуштањето.

Нов закон за државната администрација

Скопје инфо - 08.11.2017

Владата ќе го менува Законот за административни службеници. Предложените измени и дополнувања беа денеска прифатени од Владата и ќе бидат испратени на усвојување во Собранието во редовна постапка.