TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се избира директор на Агенцијата за „двојазичност“

Независен - 12.02.2019

Конкурсот за избор на директор на Агенцијата што ќе ја спроведе двојазичноста, согласно со новиот Закон за употреба на јазиците, завршува утре. Јавниот повик го распиша владата, а точното име на новата институција е Агенција за спроведување на ...

Формирана Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за јазиците

+инфо - 12.02.2019

Владата донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците, соопшти Владата. – Ова тело ќе има обврски да подготви Акциски план за спроведување на Законот за употреба на јазиците, во рок од ...

(ФОТО) Од 120-та седница на Владата: Формирана Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за употреба на ...

Бриф - 12.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат: подготовка на Акциски план за спроведување на Законот ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Н.Македонија - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Локално - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Владата ја одржа 120-та седница

24Инфо - 12.02.2019

Владата на денешната 120-та седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските што ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана работна група за спроведување на Законот за јазиците

Макфакс - 12.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Press24 - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Владата формираше Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за јазиците

ТВ21 - 12.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат: подготовка на Акциски план за спроведување на Законот ...

Владата ја одржа 120-та седница

Курир - 12.02.2019

Владата на денешната 120-та седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските што ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

А1 On - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Влада: Формирана меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Канал5 - 12.02.2019

На владината седница е разгледана и информацијата за првата седница на македонско-бугарската меѓувладина комисија за економска соработка, а ќе се преиспитува и Договорот за проектната единица за изградба на пруга Куманово-Бељаковце.

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Независен - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Слободен Печат - 12.02.2019

Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на Акциски план за спроведување на Законот за употреба на јазиците, во рок од 15 дена од денот на влегувањето во сила на одлуката Владата на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

1tv - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Вечер - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана работна група за спроведување на Законот за јазиците

Точка - 12.02.2019

Владата на денешната 120. седница донесе одлука за формирање на меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските што ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Владата ја одржа 120-та седница

Сител - 12.02.2019

Владата на денешната 120-та седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските што ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Владата формираше Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за јазиците

4NEWS - 12.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат: подготовка на Акциски план за спроведување на Законот ...

Владата забрзано ќе спроведува Законот за употреба на јазиците: Меѓуресорска група ќе подготвува акциски план

еМагазин - 12.02.2019

Владата на денешната 120-та седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што соопшти владината прес-служба, дел од обврските што ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Формирана Меѓуресорска група за Законот за употреба на јазиците

Р.С.Европа - 12.02.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Како што информира владината прес-служба, дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат подготовка на ...

Донесена одлука за формирање на Меѓуресорска работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците

Скопје1 - 12.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат: подготовка на Акциски план за спроведување на Законот ...

Ова се сите донесени одлуки од 120-та седница на Владата

iPortal - 13.02.2019

Владата на денешната 120 седница донесе одлука за формирање на Меѓуресорската работна група за спроведување на Законот за употреба на јазиците. Дел од обврските кои ќе ги има ова тело опфаќаат: подготовка на Акциски план за спроведување на Законот ...