TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитриевски: Нема да бидеме привезок во коалицијата, во моментот кога нашиот збор нема да се почитува, ќе излеземе

Во Центар - 30.05.2024

Ќе бидеме коалициски партнер кој нема да биде „привезок“ во коалиција, туку ќе градиме партнерски односи со нашите идни коалициски партнери. Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, ...

Димитриевски за коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ: Политички некоректно е да ги оставите оние што победија да висат за неколку ...

360 степени - 30.05.2024

„Тие ги отпочнаа преговорите. Јас и Мицкоски остваривме една средба. Во најголем дел го потврдиме тоа што тие претходно го усогласија. Имавме и политичка координација во партијата. И денеска сме тука кај што сме, чекор пред влез во Влада“, вели ...

ЗНАМ ќе биде дел од новата влада, дали се потврдува споредбата со НСДП?

Фокус - 30.05.2024

„Дали Максим Димитриевски ќе биде новиот Тито Петковски ?“ – текст со ваков наслов „Фокус“ објави во средината на ланската година, поточно во јули 2023, кога ЗНАМ беше политичко движење, но се уште не беше формирано како политичка партија.

Нема да бидеме привезок во коалиција, вели Димитриевски

Н.Македонија - 30.05.2024

Ќе бидеме коалициски партнер кој нема да биде „привезок“ во коалиција, туку ќе градиме партнерски односи со нашите идни коалициски партнери. Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, ...

Димитриевски: Имаме капацитет и за Министерство за правда и за многу други големи министерства

ТВ21 - 30.05.2024

Максим Димитриевски вечерва за емисијата „Само интервју“ на телевизија Канал 5, прашан околу разговорите со ВМРО-ДПМНЕ за владино коалицирање, посочи дека станува збор за разговори околу основните принципи на функционирање и на усогласување на ...

НЕМА ДА БИДЕМЕ ПРИВРЗОК ВО КОАЛИЦИЈАТА Во моментот кога нашиот збор нема да се почитува, ќе излеземе!

+инфо - 30.05.2024

Лидерот на ЗНАМ, Максим Димитриевски за емисијата „Само интервју“ на телевизија Канал 5, прашан околу разговорите со ВМРО-ДПМНЕ за владино коалицирање, посочи дека станува збор за разговори околу основните принципи на функционирање и на усогласување ...

Димитриевски: Денеска сме тука каде што сме, чекор пред влез во Влада

4NEWS - 30.05.2024

Димитриевски за емисијата „Само интервју“ на телевизија Канал 5, прашан околу разговорите со ВМРО-ДПМНЕ за владино коалицирање, посочи дека станува збор за разговори околу основните принципи на функционирање и на усогласување на идеолошките разлики.

На чекор сме пред власта вели Димитриевски

Либертас - 30.05.2024

Мој предизвик не е функцијата, имам преземено обврска кон граѓаните на Куманово. Излегов и пред граѓаните на Македонија, добив поддршка која е за респект. Им се заблагодарувам на сите граѓани.

Димитриевски: Нема да бидеме привезок во коалицијата, ќе градиме партнерски односи

Слободен Печат - 30.05.2024

Ќе бидеме коалициски партнер кој нема да биде „привезок“ во коалиција, туку ќе градиме партнерски односи со нашите идни коалициски партнери. Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, ...

ДИМИТРИЕВСКИ: Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме дел од Владата

Фактор - 30.05.2024

Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, изјави вечерва претседателот на ЗНАМ, Максим Димитриевски. Тој во емисијата „Само интервју“ на телевизија Канал 5, прашан за разговорите со ...

Димитриевски: Новиот претседател на Парламентот погреши, но искрено верувам дека е тоа пропуст на протоколот и службите

Локално - 30.05.2024

Ќе бидеме коалициски партнер кој нема да биде „приврзок“ во коалиција, туку ќе градиме партнерски односи со нашите идни коалициски партнери. Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, ...

Димитриевски: Во првиот момент кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме дел од Владата

Вечер Прес - 30.05.2024

Во првиот момент кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, изјави вечерва претседателот на ЗНАМ, Максим Димитриевски. Тој во емисијата „Само интервју“ на телевизија Канал 5, прашан за разговорите со ...

Димитриевски: Нема да бидеме привезок во коалицијата, во моментот кога нашиот збор нема да се почитува, ќе излеземе

MakPress - 31.05.2024

Ќе бидеме коалициски партнер кој нема да биде „привезок“ во коалиција, туку ќе градиме партнерски односи со нашите идни коалициски партнери. Во првиот момент, кога ќе сметаме дека нашиот збор не се почитува, нема да бидеме составен дел од Владата, ...

Димитриевски за коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ: Политички некоректно е да ги оставите оние што победија да висат за неколку ...

365 - 31.05.2024

Мој предизвик не е функцијата, имам преземено обврска кон граѓаните на Куманово. Излегов и пред граѓаните на Македонија, добив поддршка која е за респект. Им се заблагодарувам на сите граѓани.