TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што не е во ред со Друштвото на писателите на Македонија?

МКД - 29.05.2024

Филип Клетников После подолги внатрешни превирања во раководството на Друштвото на писателите на Македонија, писателите одат на избори. Како поет и филолог, или на македонски, зборољуб, не можам, а да не ја поврзам именката „избори“ (изведена од ...

Петмина кандидати за претседател на ДПМ на Собранието на 1 јуни

А1 On - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, како и Претседател, Управен одбор и Суд на честа.

Петмина кандидати за претседател на ДПМ на Собранието на 1 јуни

Република - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, како и Претседател, Управен одбор и Суд на честа.

Петмина кандидати за претседател на ДПМ

Нетпрес - 28.05.2024

За 1 јуни во 11 часот е закажано редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) кога писателите ќе изберат нов Статут, како и Претседател, Управен одбор и Суд на честа.

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател

Независен - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, претседател, Управен одбор и Суд на честа. Како што соопштуваат од ДПМ, за функцијата претседател на ДПМ во ...

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател на Друштвото

Рацин - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе донесат нов Статут и ќе изберат претседател, Управен одбор и Суд на честа.

Петмина кандидати за претседател на ДПМ

365 - 28.05.2024

За 1 јуни во 11 часот е закажано редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) кога писателите ќе изберат нов Статут, како и Претседател, Управен одбор и Суд на честа.

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател на Друштвото

Канал5 - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, претседател, Управен одбор и Суд на честа. Како што соопштуваат од ДПМ, за функцијата претседател на ДПМ во ...

За претседател на ДПМ ќе се борат пет писатели

МКД - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, претседател, Управен одбор и Суд на честа. Како што соопштуваат од ДПМ, за функцијата претседател на ДПМ во ...

Редовно изборно Собрание на ДПМ на 1 јуни, петмина кандидати за претседател на Друштвото

MakPress - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, претседател, Управен одбор и Суд на честа. Како што соопштуваат од ДПМ, за функцијата претседател на ДПМ во ...

Пет кандидати за претседател на ДПМ, редовно изборно Собрание на 1 јуни

Вечер Прес - 28.05.2024

Редовното изборно Собрание на Друштвото на писателите на Македонија е закажано за 1 јуни во 11 часот, кога писателите ќе изберат нов Статут, претседател, Управен одбор и Суд на честа. За функцијата претседател на ДПМ во предвидениот рок, кандидатури ...

Петмина кандидати за нов претседател на ДПМ, ќе се гласа на 1 јуни

Умно - 29.05.2024

Петмина кандидати се во игра за нов претседател на Друштвото на писателите на Македонја: Живко Грозданоски, Весна Дамчевска Илиевска, Јордан Ѓорчев, Мирче Нешовски и Југослав Петровски. Редовното изборно Собрание на ДПМ е закажано за 1 јуни во 11 ...

Петмина кандидати за нов претседател на ДПМ, ќе се гласа на 1 јуни

Трн - 29.05.2024

Петмина кандидати се во игра за нов претседател на Друштвото на писателите на Македонја: Живко Грозданоски, Весна Дамчевска Илиевска, Јордан Ѓорчев, Мирче Нешовски и Југослав Петровски. Редовното изборно Собрание на ДПМ е закажано за 1 јуни во 11 ...

Петмина кандидати за нов претседател на ДПМ

Фокус - 29.05.2024

Петмина кандидати се во игра за нов претседател на Друштвото на писателите на Македонија: Живко Грозданоски, Весна Дамчевска Илиевска, Јордан Ѓорчев, Мирче Нешовски и Југослав Петровски. Редовното изборно Собрание на ДПМ е закажано за 1 јуни во 11 ...

Петмина кандидати за нов претседател на ДПМ, ќе се гласа на 1 јуни

Градска - 29.05.2024

Петмина кандидати се во игра за нов претседател на Друштвото на писателите на Македонја: Живко Грозданоски, Весна Дамчевска Илиевска, Јордан Ѓорчев, Мирче Нешовски и Југослав Петровски. Редовното изборно Собрание на ДПМ е закажано за 1 јуни во 11 ...

Петмина кандидати за нов претседател на ДПМ, ќе се гласа на 1 јуни

Пулс24 - 29.05.2024

Петмина кандидати се во игра за нов претседател на Друштвото на писателите на Македонја: Живко Грозданоски, Весна Дамчевска Илиевска, Јордан Ѓорчев, Мирче Нешовски и Југослав Петровски. Редовното изборно Собрание на ДПМ е закажано за 1 јуни во 11 ...