TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Amazon достигна вредност од илјада милијарди долари

Бизнис Инфо - 12.07.2019

Компанијата на најбогатиот човек на светот, Џеф Безос, достигна вредност од илјада милијарди долари на берзата. Со ова Amazon се приклучи на Microsoft којашто моментално вреди 1,06 илјади милијарди долари.

Amazon побара дозвола да постави повеќе од 3.000 сателити во орбитата на Земјата за обезбедување на интернет пристап

Smartportal - 10.07.2019

Можеби веќе треба да се постави прашањето на што ќе личи орбитата на Земјата кога сите пријавени компании ќе ги постават своите сателити за обезбедување на интернет пристап. Овие системи функционираат со илјадници сателити, па тие слободно може да ...

Amazon планира да лансира илјадници интернет сателити

USB - 10.07.2019

Изгледа дека разводот воопшто на Џеф Безос воопшто не влијаеше на плановите и намерите на неговата компанија Amazon, па тој и понатаму остана одлучен да го спроведе планот за креирање на глобална интернет мрежа.