TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

24 Вести - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Денар - 11.06.2024

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во април 2024 година изнесува 81 752, од кои 23.0 % се домашни туристи, а 77.0 % се странски туристи. Бројот на ноќевањата во април 2024 година изнесува 151 720, од кои 28.8 % ...

Италија бележи рекорден број туристи

Иновативност - 10.06.2024

Минатата година беше рекордна за италијанскиот туристички сектор. Тие изброиле 134 милиони туристи и 451 милион ноќевања во сместувачките капацитети, покажуваат проценките на заедничката работна група на италијанското Министерство за туризам и ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Слободен Печат - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Курир - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странските зголемен за 19,3, а на домашните туристи за 7,4%

еМагазин - 11.06.2024

Во периодот јануари – април 2024 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 15,3%, објави Државен завод за статистика. Кај домашните туристи има зголемување за 7,4 проценти, а кај странските за 19,3 %.

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бриф - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Зголемен бројот на странски туристи за четири месеци за 19,3 отсто

Нетпрес - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

OhridNews - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Зголемен бројот на туристи, најмногу пристигнуваат од Турција

Скопје1 - 11.06.2024

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во април 2024 година изнесува 81 752, од кои 23.0 % се домашни туристи, а 77.0 % се странски туристи. Бројот на ноќевањата во април 2024 година изнесува 151 720, од кои 28.8 % ...

63.000 СТРАНСКИ ТУРИСТИ ЈА ПОСЕТИЛЕ ЗЕМЈАВА ЗАКЛУЧНО СО АПРИЛ Една третина од нив биле Турци

+инфо - 11.06.2024

Во периодот јануари – април 2024 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 15,3%. Во април годинава се регистрирани 81.752 туристи, од кои 23% се домашни, а 77% се странски.

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти, најбројни од Турција

Независен - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81.752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151.720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи во април зголемен за 19,3 проценти

Вечер Прес - 11.06.2024

Во државава, во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски. Бројот на ноќевања изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашни, а 71,2 проценти од странски туристи, објави Државниот ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Канал5 - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

ТУРИСТИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРЕФЕРИРААТ ХОТЕЛСКО СМЕСТУВАЊЕ - убедливо најмногу гости од Турција, расте бројот на посети

Фактор - 11.06.2024

Во април годинава Македонија ја посетиле 81.752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151.720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, објави ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

MakPress - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Либертас - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи порасна за 19,3% за четири месеци

Скопје инфо - 11.06.2024

Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Во Центар - 11.06.2024

– Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се домашни, а 77 проценти се странски туристи. Бројот на ноќевањата изнесува 151 720, при што 28,8 проценти се од домашните, а 71,2 проценти од странските туристи, ...