TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балетската претстава „Самсон и Далила“ во МОБ на 15.01.2019

Екран - 11.01.2019

На 15. јануари на сцената на МОБ ќе бдие изведена балетската претстава „Самсон и Далила“… Музика: Камиј Сен-Санс Кореограф: Роналд Савковиќ (Хрватска) Сценограф: Зоран Костовски Костимограф: Александар Ношпал Репетитори: Саша Евтимова, Горан Божинов ...

„Самсон и Далила“ во Македонската опера и балет

Скопје1 - 11.01.2019

Во вторник, 15 јануари, 2019 г. со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во ...

Во вторник во МОБ изведба на балетската претстава „Самсон и Далила“

А1 On - 11.01.2019

Во вторник, на 15-ти јануари, со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во ...

„Самсон и Далила“ во МОБ

Н.Македонија - 11.01.2019

Во вторник, 15 јануари, 2019 г. со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во ...

„Самсон и Далила“ на 15 јануари во МОБ

Макфакс - 11.01.2019

Балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс ќе биде изведена на 15 јануари, вторник, со почеток во 20 часот во Македонската опера и балет. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во насловните ...

„Самсон и Далила“ на 15 јануари во МОБ

Скопје инфо - 11.01.2019

Балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс ќе биде изведена на 15 јануари, вторник, со почеток во 20 часот во Македонската опера и балет. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во насловните ...

„Самсон и Далила“ на 15 јануари во МОБ

Вистина.мк - 11.01.2019

Балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс ќе биде изведена на 15 јануари, вторник, со почеток во 20 часот во Македонската опера и балет. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во насловните ...

„Самсон и Далила“ на 15-ти јануари во МОБ

Локално - 11.01.2019

Балетската претстава „Самсон и Далила“ на музика на Камиј Сен-Санс ќе биде изведена на 15-ти јануари, вторник, со почеток во 20 часот во Македонската опера и балет. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во ...