TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Национална галерија: Структурата „Пејзажни фасцинации 20“ се гради во Чифте амам

Слободен Печат - 30.06.2020

Националната галерија по самиот почеток на кризата со коронавирусот и затворањето на галерискитe простоrи испорача неколку интерактивни проекти, како „Уметнички дневници“, „Уметнички предизвик“, „Нашите херои“, со цел да ја одржи врската со ...

Програма на Националната галерија за 2020 година

Макфакс - 30.06.2020

Почетокот на 2020 година работата на Националната галерија, како и кај сите светски музеи и галерии, се базираше на интерактивни содржини на електронските медиуми и социјалните мрежи. Затекнати во услови на светска криза на културна понуда, ...

Програмата на Националната галерија за 2020 година

Опсервер - 30.06.2020

Скопје, 30 јуни 2020 () – Од Националната галерија информираат дека програмата за оваа година мора да претрпи измени заради спецификата на дејноста на галеријата поради пандемијата со Ковид-19.

Пандемијата внесе измени во програмата на Националната галерија

Н.Македонија - 30.06.2020

Почетокот на 2020 година работата на Националната галерија, како и кај сите светски музеи и галерии, се базираше на интерактивни содржини на електронските медиуми и социјалните мрежи. Затекнати во услови на светска криза на културна понуда, ...

Програмата на Националната галерија за 2020 година

А1 On - 30.06.2020

Од Националната галерија информираат дека програмата за оваа година мора да претрпи измени заради спецификата на дејноста на галеријата поради пандемијата со Ковид-19. Отаму посочуваат дека Почетокот на 2020 година работата на Националната галерија, ...

Програма на Националната галерија за 2020 година

Денар - 30.06.2020

Почетокот на 2020 година работата на Националната галерија, како и кај сите светски музеи и галерии, се базираше на интерактивни содржини на електронските медиуми и социјалните мрежи. Затекнати во услови на светска криза на културна понуда, ...

До крајот на 2020, Националната галерија со изложби на Решат Амети, Моника Мотеска, Иван Велков..

Вечер Прес - 30.06.2020

Националната галерија поради коронавирусот програмскиот циклус го започна на 22 јуни со проектот под наслов „Пејзажни фасцинации 20“ на Атанас Атанасоски, инсталација во просторот на Чифте амам која ќе се „гради“ во текот на јуни и јули.

Пандемијата со ковид-19 ја промени програмата на Националната галерија за 2020 година

+инфо - 30.06.2020

Последниот проект планиран од Националната галерија за крајот на 2020 година е јубилејната изложба по повод 90 години од раѓањето на Иван Велков. Од Националната галерија информираат дека програмата за оваа година мора да претрпи измени заради ...

Програмата на Националната галерија за 2020 година

MakPress - 30.06.2020

Од Националната галерија информираат дека програмата за оваа година мора да претрпи измени заради спецификата на дејноста на галеријата поради пандемијата со Ковид-19. Отаму посочуваат дека Почетокот на 2020 година работата на Националната галерија, ...