TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почнаа да работат првите камери што фаќаат возачи што користат телефон зад воланот

Макфакс - 02.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс во неделата ги претстави камерите за детектирање висока дефиниција дизајнирани да ги фатат возачите што користат мобилни телефони зад воланот. Ендру Констанс, министер за патишта на Нов Јужен Велс, рече дека ...

Во Австралија се воведуваат камери кои ќе ги откриваат возачите кои користат мобилен телефон додека возат

Smartportal - 02.12.2019

Камерите се поставени во државата Нов Јужен Велс и почнуваат со работа од овој месец Мобилните телефони се веќе толку дел од нашиот живот што голем процент од нас ги користат и додека управуваат со своето возило, а тоа важи и за возачите на мотори.

Систем за откривање возачи кои користат мобилен телефон воведен во Австралија

Сакам да кажам - 01.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во чиј состав е и Сиднеј, е една од првите на светот која воведе систем за детектирање возачи кои зборуваат на мобилен телефон, во обид да го намали бројот на сообраќајни несреќи за една третина.

Австралија воведе камери за да ги снима возачиоте кои зборуваат на мобилен

Канал5 - 01.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во најголемиот град Сиднеј, ја постави првата сообраќајна камера на светот за да открие употреба на мобилни телефони за време на возење. Камерите имаат за цел да ги намалат сообраќајните несреќи за една третина ...

Австралија воведе систем на камери кои ги детектираат возачите при користење смартфони

USB - 02.12.2019

Австралиската држава Нов Јужен Велс, во најголемиот град Сиднеј ја постави првата сообраќајна камера на светот за да открие употреба на мобилни телефони за време на возењето. Камерите имаат за цел да ги намалат сообраќајните несреќи за една третина ...