TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

4 автобуси со турски државјани се вратија во Турција

МКД - 08.04.2020

Турските државјани кои се во Македонија и кои се обратија до Амбасадата на Турција за враќање во Турција, со помош на надлеѓните македонски и бугарски органи веќе се во Турција. На 1 и 3 април 2020 година турски државјани со 2 автобуса влегоа во ...

Турски државјани си заминаа од Македонија поради корона вирусот

Независен - 08.04.2020

Откако епидемијата од корона вирус го покажа своето дејство и во Северна Македонија, еден дел од турските државјани кои се наоѓаат во оваа земја аплицираа до нашата Амбасада со барање за враќање во Турција, соопштија од турската амбасада.

Турски државјани со четири автобуси ја напуштија земјава

Макфакс - 08.04.2020

Дел од турските државјани кои се наоѓаат во нашата земја аплицирале до турската амбасада со барање да се вратат во Турција. „Имајќи ги предвид тековните услови и можности, од страна на Амбасадата се пружа помош до нашите државјани со цел да им се ...

Турската амбасада информира дека организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

Канал5 - 08.04.2020

„Откако епидемијата од коронавирус го покажа своето дејство и во Македонија, еден дел од турските државјани кои се наоѓаат во оваа земја аплицираа до нашата Амбасада со барање за враќање во Турција.

Турската амбасада информира дека организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

ТВ21 - 08.04.2020

Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и на 3-ти април, исто така, ...

Турската амбасада информира дека организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и ...

Турската амбасада информира дека организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

Либертас - 08.04.2020

Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и на 3-ти април, исто така, ...

Турската амбасада организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

Локално - 08.04.2020

Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и на 3-ти април, исто така, ...

Турската амбасада информира дека организирала турски државјани од земјава да заминат во Турција по копнен пат

24Инфо - 08.04.2020

) – Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и на 3-ти април, исто ...

Турски државјани во Македонија со автобуси заминаа во Турција

MakPress - 08.04.2020

Турската амбасада во земјава информира дека денеска два автобуса со турски државјани кои поради актуелната состојба со коронавирусот се пријавиле и сакале да заминат се упатиле кон Турција, како и дека претходно на 1-ви и на 3-ти април, исто така, ...

Турски државјани со четири автобуси ја напуштија земјава

Н.Македонија - 08.04.2020

Некои од турските државјани, кои се наоѓаат во нашата земја, до турската амбасада аплицирале барање да се вратат во Турција. – Имајќи ги предвид тековните услови и можности, од страна на Амбасадата им се дава помош на нашите државјани со цел да им ...

Турски државјани со четири автобуси ја напуштија земјава

MTM - 08.04.2020

Некои од турските државјани, кои се наоѓаат во нашата земја, до турската амбасада аплицирале барање да се вратат во Турција. „Имајќи ги предвид тековните услови и можности, од страна на Амбасадата им се дава помош на нашите државјани со цел да им се ...