TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Град на духови во Катар од каде мора да заминете пред зајдисонце

Кајгана - 25.11.2022

Со оглед на тоа што Катар деновиве е во центарот на вниманието поради одржувањето на Светското фудбалско првенство, често се зборува и за неговите туристички атракции, а една од нив е необичниот град на духови сместен во пустина, наречен Film City.

(Видео) Необична туристичка атракција во Катар: Град на духови што мора да го напуштите пред зајдисонце

Независен - 25.11.2022

Катар е во центарот на светското внимание, бидејќи деновиве, таму се одржува Светското првенство во фудбал. Неретко се зорува за туристичките атракции, а една од нив е и необичниот град на духови во пустината и го носи името Филм Сити.

Град без луѓе во близина на Доха интригира многумина

Макфакс - 25.11.2022

Околу 80 километри од Доха, главниот град на Катар, се наоѓа градот Филм Сити, каде што може да се најдат остатоци од античко арапско село. Ова место, познато како град на духови, се наоѓа во заливот Зекрит на западниот брег на Катар.

Место без луѓе во близина на Доха интригира многумина – се препорачува посетителите да си заминат пред да се стемни

ТВ21 - 24.11.2022

Час и пол возење од Доха, главниот град на Катар, има филмска атракција во селото Зекреет. Станува збор за Филмскиот град, кој наводно бил изграден за потребите на снимањето на арапската ТВ серија Eyaal Al Theeb (Синови на волкот), чиј заплет се ...

Место без луѓе во близина на Доха интригира многумина – се препорачува посетителите да си заминат пред да се стемни

Zoom - 24.11.2022

Час и пол возење од Доха, главниот град на Катар, има филмска атракција во селото Зекреет. Станува збор за Филмскиот град, кој наводно бил изграден за потребите на снимањето на арапската ТВ серија Eyaal Al Theeb (Синови на волкот), чиј заплет се ...

Град без луѓе во близина на Доха интригира многумина

MTM - 25.11.2022

Околу 80 километри од Доха, главниот град на Катар, се наоѓа градот Филм Сити, каде што може да се најдат остатоци од античко арапско село. Ова место, познато како град на духови, се наоѓа во заливот Зекрит на западниот брег на Катар.

Град без луѓе во близина на Доха интригира многумина

Точка - 25.11.2022

Околу 80 километри од Доха, главниот град на Катар, се наоѓа градот Филм Сити, каде што може да се најдат остатоци од античко арапско село. Ова место, познато како град на духови, се наоѓа во заливот Зекрит на западниот брег на Катар.

(ВИДЕО) ИЗГРАДЕН ЗА ДРУГА НАМЕНА – Невообичаена туристичка атракција во Катар: Град на духови што треба да се напушти ...

Екран - 25.11.2022

Со оглед на тоа што Катар последните денови е во центарот на вниманието поради одржувањето на Светското фудбалско првенство, често се зборува за неговите туристички атракции, а една од нив е необичниот град на духови наречен „Филмски град“ сместен ...

(ВИДЕО) Катар има свој „град на духови“ кој е атракција

Фактор - 25.11.2022

Град на духови постои во Катар од каде мора да заминете пред зајдисонце.Градот е изработен по урнек на древно арапско (бедуинско) село, а се наоѓа зад кањон, целосно опкружен со пустинскиот полуостров Зекреет.