TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се зголемат квотите за лековите на рецепт?!

ТВ21 - 16.03.2018

Зголемување на квотите за 15 милиони денари, е итната мерка што ја презема Фондот за здравствено осигурување, со цел да се надмине проблемот со мартовската криза на лекови кои се издаваат со рецепт.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

24 Вести - 16.03.2018

Фондот за здравство ќе ја зголеми квотата на лековите на рецепт во аптеките за овој месец. Мерката ќе стапи на сила веднаш со цел да се реши кризата со недостаток од лекови. Петнаесет милиони денари ќе бидат линеарно распределени во аптеките, а до ...

Аптеките овој месец ќе добијат 15 милиони денари плус за лекови на рецепт

Алфа - 16.03.2018

Да нема нова криза на лекови по аптеките, интервентно за месец Март ќе се зголемат квотите велат од Фондот за здравствено осигурување на Македонија. Зголемувањето ќе биде за 15 милиони денари, пари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови - за укинување на квотите потребни 2-3 години

Сител - 16.03.2018

По 300 евра за овој месец ќе добијат сите 780 аптеки кои работат со Фондот за надминување на кризата со недостигот на лекови на рецепт. Оваа итна мерка која стапува на сила од денес, Фондот за здравствено осигурување ја донесе под притисок на ...

Екстра 300 евра по аптека за надминуање на кризата со лекови

Телма - 16.03.2018

Екстра пари за аптеките што имаат склучено договор со Фондот за здравство. За да се спречи нова криза на лекови, месецот секоја од нив ќе добие финасика инјекција од дополнителни 300 евра.

Фондот ветува решение на кризата со лековите

Алсат-М - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување месецов ќе ја зголеми квотата за 15 милиони денари кои ќе се распределат линеарно низ домашните аптеки. Оваа мерка следува како последица на воочливиот недостиг на лекови уште на почетокот на месецот.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Нова ТВ - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување денеска најави итна мерка – зголемување на квотите на аптеките во март, во вкупен износ од 15 милион денари, линеарно распределени по аптека. Исто така, вкупниот буџет за лекови за годинава ќе се зголеми во износ од ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

МРТ - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување месецов ги зголемува квотите за 15 милиони денари за да се обезбедат доволно лекови за осигурениците. Повеќе тежи и годинашниот буџет. Најавена ревизија на правилникот и на методологијата за распределба на парите...

Фондот за здравство месецов ќе им даде плус 250 илјади евра на аптеките оти снема лекови на рецепт

Сакам да кажам - 16.03.2018

Аптеките овој месец ќе добијат 15 милиони денари плус за лекови на рецепт, најави денес директорот на Фондот за здравствено осигурување Ден Дончев. Тој кажа дека овој месец аптеките многу рано ги потрошиле квотите и дека на тоа најголемо влијание ...

ВМРО-ДПМНЕ: ФЗОМ итно да ги зголеми месечните квоти на аптеките за лекови

Алфа - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на ...

Фондот ќе одвои дополнителни 250.000 евра за лекови на рецепти во март

Канал5 - 16.03.2018

Ургентно од денеска ќе се зголеми квотата на лекови препишани на рецепт, најавија од фондот за здравствено осигурување. Тоа значи дека граѓаните дел од семејниот буџет нема да го даваат за лекови.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Орбис - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Зголемени квоти месецов и повеќе пари за лекови до крајот на годината, најави ФЗОМ

Канал 77 - 16.03.2018

Граѓаните критикуваат-нема лекови на позитивна листа во аптеките. Овој месец тоа се случи уште во првите неколку дена, но државата допрва ќе го зголемува буџетот за лекови. За 15 милиони денари овој месец ќе се зголемат квотите во аптеките – соопшти ...

Нови цени на лековите

Скопје инфо - 16.03.2018

Лековите од позитивната листа, кои се на товар на Фондот за здравствено осигурување, добија нови референтни цени. Одлуката за менување на референтните цени на лековите Управниот одбор на ФЗОМ ја донел на 31 јануари годинава, а по добиената ...

Нема лекови на рецепт, матичните залудно печатат рецепти

Скопје инфо - 16.03.2018

Наместо да ги лекуваат болните, матичните лекари прво телефонски се јавуваат по аптеките за да прашаат кои лекови ги имаат на рецепт. Граѓаните на мака, не бараат лекови само во Скопје, туку и во други градови.

Лекови на рецепт нема ниту до 10-ти во месецот

Сител - 15.03.2018

Наместо да ги лекуваат болните, матичните лекари прво телефонски се јавуваат по аптеките за да прашаат кои лекови ги имаат на рецепт. Дури потоа им пропишуваат терапија на пациентите. Според матичните.

Аптеките месецов ќе добијат по 300 евра за лекови на рецепт

Press24 - 16.03.2018

По 300 евра за овој месец ќе добијат сите 780 аптеки кои работат со Фондот за надминување на кризата со недостигот на лекови на рецепт. Оваа итна мерка која стапува на сила од денес, Фондот за здравствено осигурување ја донесе под притисок на ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и буџетот за лекови

Нетпрес - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување денеска најави итна мерка – зголемување на квотите на аптеките во март, во вкупен износ од 15 милион денари, линеарно распределени по аптека. Исто така, вкупниот буџет за лекови за годинава ќе се зголеми во износ од ...

ВМРО-ДПМНЕ: ФЗОМ итно да ги зголеми месечните квоти на аптеките за лекови

Независен - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Стандард - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Нема лекови – матичните залудно печатат рецепти (видео)

Press24 - 15.03.2018

Наместо да ги лекуваат болните, матичните лекари прво телефонски се јавуваат по аптеките за да прашаат кои лекови ги имаат на рецепт. Дури потоа им пропишуваат терапија на пациентите. Според матичните.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и буџетот за лекови

Точка - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување денеска најави итна мерка – зголемување на квотите на аптеките во март, во вкупен износ од 15 милион денари, линеарно распределени по аптека. Исто така, вкупниот буџет за лекови за годинава ќе се зголеми во износ од ...

(ВИДЕО) Камиловски: ФЗОМ итно да ги зголеми месечните квоти на аптеките за лекови

А1 On - 16.03.2018

„Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот.

Ќе се зголемат квотата и буџетот за лекови

+инфо - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Фондот за здравство ќе ја зголеми квотата за лекови за овој месец

Фокус - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување денеска најави итна мерка – зголемување на квотите на аптеките во март, во вкупен износ од 15 милион денари, линеарно распределени по аптека. Исто така, вкупниот буџет за лекови за годинава ќе се зголеми во износ од ...

ВМРО-ДПМНЕ: ФЗОМ итно да ги зголеми месечните квоти на аптеките за лекови

Сител - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

А1 On - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Камиловски: Фондот итно да ги зголеми месечните квоти за лекови на рецепт

AKO - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот.

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Бриф - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Камиловски: ФЗОМ ги остави граѓаните без основните лекови

Курир - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот.

ФЗОМ месецов ќе ја зголеми квотата за лекови - Мерката на сила веднаш

Press24 - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Камиловски: Фондот за здравство ги остави граѓаните без основните лекови

Фокус - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување ги остави граѓаните без основните лекови. Досега не се случило осигурениците да не можат да ја подигнат својата месечна терапија која е на товар на Фондот, реагираше Виктор Камиловски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната ...

ФЗОМ ќе ги зголеми квотите на лекови во аптеките за овој месец

Мета - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) одлучи да ги зголеми квотите на лекови за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптеките, рече денеска на прес-конференција директорот на ФЗОМ, Ден ...

ФЗОМ ќе ги зголеми квотата и буџетот за лекови

Независен - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на прес-конференција директорот ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Сител - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Локално - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Слободен Печат - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Фондот за здравствено осигурување месецов ќе ја зголеми квотата за лекови - мерката стапува на сила веднаш

Скопје инфо - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Телма - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

ФЗОМ ќе ги зголеми квотите на лекови во аптеките за овој месец

Либертас - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) одлучи да ги зголеми квотите на лекови за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптеките, рече денеска на прес-конференција директорот на ФЗОМ, Ден ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Република - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

Ќе се зголемат квотата за лекови

Тера - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...

ФЗОМ ќе ја зголеми квотата за овој месец и вкупниот буџет за лекови

Шеталиште - 16.03.2018

Фондот за здравствено осигурување на Македонија со цел да обезбеди доволно лекови за осигурениците одлучи да ги зголеми квотите за овој месец во износ од 15 милиони денари кои ќе бидат линеарно распределени по аптека, рече денеска на ...